Bitcoin’in sıradaki sert yükselişinin anahtarı Google’da yatıyor olabilir

Wall Street'te Bitcoin'i izlemeye başlayan ilk analist Nick Colas'a göre Bitcoin'in sıradaki sert yükselişinin anahtarı Google'da yatıyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Wall Street’te Bitcoin’i izlemeye başlayan ilk analist Nick Colas, Bitcoin’in bir sonraki büyük hareketini izlemek için çok erişilebilir bir yöntem kullanıyor.

DataTrek Research’ün kurucu ortağı Colas, geçtiğimiz günlerde Bitcoin‘in fiyatının yükselmesindeki anahtar faktörün Google arama sonuçları ve cüzdan sayısındaki büyümede yattığını söyledi.

CNBC’ye konulan olan Colas, “Google’da ‘Bitcoin’ kelimesini arayan kişilerin sayısına bakarak ilgi alanının nerede olduğu konusunda oldukça iyi bir fikir ediniyoruz. Veriler, son 90 günde gördüğümüz fiyat eğilimlerini tam olarak gösteriyor.” dedi.

Ve, son arama trendlerine benzer şekilde Bitcoin’in fiyatı dibin derinliklerinde. Bitcoin, Aralık ayındaki 20.000$’lık rekor fiyattan sonra 10.000 ila 12.000$ aralığında işlem görüyor.

‘Aramalar, canlılığını yitirdi’

Colas şöyle devam etti:

“Bitcoin aramaları gerçekten canlılığını yitirdi. Dolayısıyla ilgi seviyeleri size kesinlikle Bitcoin’in büyük patlamalarının ve geri çekilişlerinin nerede olduğunu gösterir. Geçtiğimiz yıl Şükran Günü sonrasında ABD’de arama trendleri patladı, birkaç haftada fiyat iki katına çıktı. Bitcoin terimine yönelik yapılan aramalar, bir bakıma da artan sayıda cüzdan oluşturulmasına yol açtı.”

Colas sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Bu noktadan itibaren sadece Bitcoin’in yükselmesini sağlamak için cüzdan sayısındaki büyümeyi yeniden hızlandıracak iyi haberlerin başlangıçlarına bakmak zorundayız.”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl