PayPal kurucusu Thiel: En büyük hatam Bitcoin’e geç yatırım yapmak oldu

Dolar milyarderi yatırımcı Peter Thiel, kendisi ve PayPal'ın diğer kurucuları hakkında yazılan bir kitapla ilgili katıldığı yayında kendisinin de yatırım yaptığı Bitcoin'e değindi. Ünlü yatırımcı, "En büyük hatam Bitcoin'e geç ve az miktarda yatırımla girmek oldu" dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Paypal kurucuları Peter Thiel, Max Levchin, David Sacks ve Luke Nosek kendileri hakkında yazılan bir kitapla ilgili katıldıkları bir sosyal medya yayınında buluştular. “Kurucular: PayPal ve Silikon Vadisi’ni şekillendiren girişimcilerin hikayesi” adlı kitap için bir araya gelen kurucular, ödeme devi şirketin nasıl kurulduğunu ve büyüdüğünü anlattılar.

“Son 10 yılın en büyük hatası…”

PayPal kurucularından olan ve aynı zamanda teknoloji yatırımlarıyla da bilinen Peter Thiel, programın sonlarında konu kripto paralara gelince söze girdi. Program yöneticisinin, böyle bir teknoloji programı yapıldığı için kripto paralar konusuna da girmek istediğini söylemesi üzerine söz alan Thiel, pişmanlığını dile getirdi ve şunları söyledi:

“Burada açık konuşmak istiyorum. Son 10 yılda yaptığım en büyük hata Bitcoin’e az miktarda ve geç yatırım yapmak oldu. 2010 ve 2011’de benim radarımdaydı aslında, ama Bitcoin’in gerçek değerini göremeyecek durumdaydım. “

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – Kripto para sektörünün en zengin 10 ismi: 2022 listesi açıklandı

Luke Nosek: Satoshi’nin bilinmemesi bizi ürküttü

2010 ve hemen sonrasındaki yıllarda Bitcoin konusunda araştırmalar yaptıklarını hatta birçok etkinliğe de katıldıklarını belirten bir başka kurucu Luke Nosek de hamlelerinin gecikmesini şu şekilde açıkladı:

“Aslında biz konuya olumlu yaklaşıyorduk. Birçok etkinliğe de katılmıştık. Kurucularla görüşmek istedik ama Satoshi Nakamoto’nun gerçekten vâr olup olmadığını bile bilmiyorduk. Bu durumda çekimser kaldık. Korktuk. Hatta Vitalik’le bile buluştuk ve görüştük ama Satoshi konusu bizi endişelendirdi. Peter’ı bu işe girmemesi yolunda ikna etmeye çalışmıştım”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl