Çip üreticisi Qualcomm’dan 100 milyon dolarlık metaverse fonu

Bu yılın başında Microsoft ile önemli bir anlaşmaya imza atan ABD merkezli çip üreticisi şirket Qualcomm, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik teknolojileriyle metaverse alanında çalışan şirketlere destek amacıyla 100 milyon dolarlık bir metaverse fonu başlattı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto paraların her geçen gün değer kazanmasıyla madencilik faaliyetlerindeki mücadele artarken, aynı durum çip üreticisi şirketlere de yansımış durumda. Intel, TMSC gibi şirketlerin her geçen gün hem daha küçük hem de daha fazla performans gösteren çipler üretmesi diğer şirketleri de harekete geçirirken, son olarak bir diğer büyük çip üreticisi Qualcomm’dan da metaverse hamlesi geldi.

Ocak ayı başında Microsoft ile sanal gerçeklik gözlükleri üretimi için çip anlaşması yapan ve açıklamasında “Hem Microsoft hem de Qualcomm, metaverse’e inanmaktadır” açıklaması yapan Qualcomm, 100 milyon dolarlık metaverse fonu duyurdu. Şirket bu fon aracılığıyla artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik teknolojileriyle metaverse alanında çalışan diğer şirketlere destek olacak.

Qualcomm finans direktörü konuyla ilgili ABD medyasından Wall Street Journal’a verdiği demeçte Snapdragon Metaverse Fonu aracılığıyla şirketin çip pazar payını büyütmek istediğini belirtti. Fon, başvuruları Haziran ayında almaya başlayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – Garanti BBVA Portföy’den metaverse fonu

Gelirinin %17’si metaverse kaynaklı

Sanal gerçeklik gözlükleri için çip üreten Qualcomm, Microsoft ile yaptığı anlaşmanın ardından da ciddi anlamda metaverse kaynaklı bir büyüme kaydetti. şirket, 10.7 milyar dolarlık gelirinin %17’sini metaverse merkezli çalışan şirketlerle yaptığı işlerden kazanıyor.

Bilindiği üzere metaverse teknolojisinin topladığı büyük ilgi, kısa süre önce 10 milyon dolarlık yatırım alan Space Runner gibi, dijital varlıklarla moda ve giyim ürünleri yaratan şirketlerin her geçen gün daha fazla fon toplamasını sağlıyor.

Eğlence devi Disney de metaverse alanında ciddi yatırımlar yapmaya başlarken artan sayıda şirket, sanal evrenlerde ürün satışıyla ilgili her gün daha fazla marka tescili yaptırıyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl