Ronin hacker’ı binlerce ETH’yi borsalara gönderiyor

Kripto para endüstrisinin en büyük hack olaylarından biri olan Ronin Network saldırısını yapan hacker, çaldığı kripto paraları borsalara taşımaya başladı. Blok zinciri kayıtlarına göre hacker, binlerce Ethereum'u FTX, Crypto.com ve Huobi borsalarına gönderiyor.

hack (1)
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

23 Mart’tan düne kadar kimsenin fark etmediği ve bir kullanıcının 5 bin kadar ETH’yi hesabına çekememesiyle ortaya çıkan Ronin Network saldırısında hacker, çaldığı fonları borsalara göndermeye başladı. Hacker, 3 büyük borsa olan FTX, Crypto.com ve Huobi borsasını kullanıyor.

25 milyon USDC’yi de ETH’ye çevirmişti

Ronin’den 173 bin 600 ETH ve 25.5 milyon USDC çalan hacker, USDC’leri de ETH’ye çevirmiş ve elde ettiği 6250 ETH’yi de çeşitli cüzdanlara dağıtmıştı. Bu bölümden 1221 ETH ise FTX ile Crypto.com borsalarına gönderildi. Bu sabah saatlerinde ise geriye kalan 170 binden fazla ETH’nin 3750’si de Huobi’ye gönderildi.

Neden merkezi borsalara gönderdi?

Genelde bu tür hack olaylarının ardından saldırganlar, çaldıkları kripto paraları TornadoCash gibi mikserlere gönderir ve blok zincir takip izini kaybettirmeye çalışırlar. Bu saldırganın ise çalınan miktarın az bir bölümü de olsa, fonları merkezi borsalara taşıması soru işaretleri yarattı. ETH’lerin merkezi borsalara taşınması demek, bu borsaların fonları istedikleri zaman dondurabilmesi, hatta KYC bilgileri varsa kişinin kolayca yakayı ele vermesi demek. Ancak böyle bir hack saldırısını icra eden kişinin de bunları bilmeme olasılığı çok düşük. Dolayısıyla hacker’ın başka bir plânı da olabilir.  Öte yandan hala 170 binden fazla ETH’nin de hacker’da olduğunu ve bu fonların hiçbir yere hareket ettirilmediğini belirtmekte fayda var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – Bir ayda %22.200 artış: GMT nedir, neden yükseliyor?

“Proof of Stake’in güvenlik sorunları çözülemedi”

En büyük merkezi borsalardan biri olan Huobi Araştırma Enstitüsü başkanı Flora Li ise yapılan saldırı hakkında, son dönemin çok tartışılan konusu Hisse Kanıtı sisteminin hızı ve güvenlik açıklarına değindi:

“Yapılan bu saldırı, blok zinciri teknolojisinin ve onları çalıştıranların kullanıcı tecrübesi ve güvenlik dengesini sağlayamamasının en büyük göstergelerinden… Axie Infinity, çok büyük bir popülarite kazandı. Ronin blok zincirinde ise ciddi bir kullanıcı büyümesi oldu. Ağdaki bazı tıkanıklıkları gidermek için kısa yollar oluşturdular. İşlemler için doğrulanması gereken nod sayısını dokuzdan beşe indirerek hacker’ların işlerini kolaylaştırdılar. Sky Mavis ise gerekli olan nod sayısını 8’e çıkardı ancak bu bile, Hisse Kanıtı blok zincirlerinin hızlı ve kullanıcı dostu olup aynı zamanda az enerji harcayan sisteminin, hala güvenliği de aynı oranda sağlayamaması problemini bir türlü çözemedi.”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl