Tether CTO’sundan AB Parlamentosu kararına tepki

Dün AB Parlamentosu'nda oylamaya sunulan ve 58'e 52 oyla geçen anonim-bireysel cüzdanlarla ilgili "kişisel bilgilerin sağlanması" yasası hakkında, kripto para evreninin önemli şirketlerinden biri olan Tether'den yorum geldi. Şirketin teknoloji yöneticisi olan Paolo Ardoino Twitter hesabından kararı değerlendirdi ve hayal kırıklığına uğradığını, ayrıca bunun insan hakları açısından geri adım atmak olduğunu söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

2021 yılında tüm dünyada yaşanan müthiş kripto para benimsenmesi birçok devletin de hareket geçmesini sağlarken regülasyon çabalarında endüstriyi olumsuz etkileyecek hamlelerde yer alıyor.

Özellikle ekonomik açıdan dünyanın en güçlü yargı bölgeleri olarak gözüken ABD ve AB’nin bu konuda aldığı kararlar büyük ses getirirken, dün da Avrupa Birliği Parlamentosu’ndan olumsuz bir karar çıkmıştı. Karara göre, kripto para hizmet sağlayıcısı şirketler, kendi müşterileri olmasa bile, borsa hesabından fonların gittiği anonim cüzdanlarla ilgili kişisel bilgileri de ilgili kuruma sağlamak zorunda kalacaklar.

“Mahremiyet ve güvenlik ihlallerine yol açar”

En büyük sabit coin olan USDT ihraççısı şirket Tether’in CTO’su Paolo Ardoino da, AB Parlamentosu’ndan geçen bu karara sessiz kalmayan isimlerden oldu. Ardoino, Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı:

“Anonim ve kişisel olarak yönetilen cüzanlarla ilgili parlamentodan geçen yasa beni hayal kırıklığına uğrattı. Umarım bu konuyla ilgili yapılacak son oylamada, kanunun getirdiği mahremiyet ve güvenlik ihlalleri gözönünde tutulur. Borsaları, kişisel cüzdanlarla ilgili bilgi ve veri toplamaya zorunlu kılmakbüyük bir gizlilik ve veri endişesi yaratacaktır. İnsan hakları açısından da geri adım atılması demek olacaktır. Umarım ECON Komitesi, AB’de inovasyonu, şeffaflığı ve tüketicilerin korunmasını teşvik edecek bir metin hazırlayacaktır”

Uzmanlar “Direnç gösterilir” diyor

AB Parlamentosu’ndan geçen bu taslak kripto para evreninin büyük tepkisini çekerken, uzmanlar ise Avrupa Birliği’nin diğer iki büyük kurumu olan AB Komisyonu ve AB Konseyi’nin bu kanuna üçlü görüşmelerde karşı çıkma olasılığının olduğunu belirtiyorlar. Bunun sebebi olarak ise bu iki kurumun, AB Parlamentosu’na göre bireysel haklara çok daha fazla önem vermesi ve politik açıdan çok daha bağımsız olmaları gösteriliyor.

Kararın AB Parlamentosu’nda tamamen kabul edilmesi için, Nisan ayı ortasında son bir oylama daha yapılacak ancak konuyla ilgili tecrübe sahibi isimler, genelde bu tür oylamalarda son kararın ilkinden farklı olmadığını, dolayısıyla kararın değişme ihtimalinin düşük olduğunu belirtiyorlar.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl