Bitcoin tarihindeki en yüksek ikinci alım oranı: Dikkat çeken grafik

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği zincir üstü analist Will Clemente, Bitcoin'in ya çok sert bir düşüş ya da yükseliş hareketi yapacağı yönünde bir yorumda bulundu. "Ya mahvolduk ya da perakende kalabalıklar fiat sistemi yerine Bitcoin'i bir biriktirme aracı olarak seçmeye başladı. Umarım ikincisidir" dedi. Analist, Michael Saylor için de "Ya tarihin en iyi stratejisti olacak ya da en kötüsü" dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Blockware analisti Will Clemente, ses getirecek yorumlarına bir tanesini daha ekledi. Özellikle Twitter hesabını aktif kullanan ve sürekli olarak gidişatı yorumlayan Clemente, paylaştığı Glassnode grafiğinde, perakende yatırımcıların tarihin en büyük alımlarını gerçekleştirdiğini belirtti.

“Makro seviyede zirve noktalarla çakışıyor”

Alımlardaki bu tür yükselişlerin genelde fiyatın zirve noktaya gitmesiyle çakıştığını belirten Clemente şunları söyledi:

“Görmüş olduğunuz grafik gerçekten çok ilginç. Bireyseller, yani 0 ilâ 1 BTC arasında Bitcoin’e sahip olanlar, Bitcoin tarihinde olan en büyük orandaki alımlardan birini yapıyorlar. Perakende yatırımcının elinde bulundurduğu Bitcoin’lere bakıldığında, alımlardaki bu tür yükselişler makro seviyede zirve noktalarla çakışıyor. Ancak bunlar bazı durumlarda gerçekleşiyor. Alıcıların stratejik davrandığı durumlarda… Alımdaki bu yükseliş ise, bu stratejinin dışında duruyor.”

“Ya mahvolduk ya da…”

İlk tweet’indeki yorumlarına devam eden Clemente, ya büyük bir düşüş hareketi geleceğini ya da gerçekten alımlardaki yükselişin geçmiştekilere göre aykırı bir hareket olmayabileceğini ve yükseliş işareti olabileceğini yazdı:

“Dolayısıyla ya mahvolduk ya da perakende yatırımcılar fiat sistemini terk edip Bitcoin’i bir biriktirme aracı olarak kullanmaya başladılar. İçimdeki optimizm, ikincisi olduğunu umut ediyor.”

Twitter’da 600 binden fazla takipçisi olan ünlü analist, MicroStrategy’nin bugün yaptığı alımı da yorumladı ve “Michael Saylor ya tarihin en büyük ya da en kötü finansal stratejisti olacak.” dedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl