FBI, 34 milyon dolarlık kripto para ele geçirdi

Dün Alman polisinin yaptığı 25 milyon dolarlık yasa dışı kripto para operasyonunun ardından benzer bir haber de ABD'den geldi. Federal savcıların verdiği talimatla başlayan operasyon sonucunda FBI, 34 milyon dolar değerinde kripto para ele geçirdi. Ajanların yakaladığı bir kişinin ise birçok yasa dışı madde ile çevrimiçi hesap bilgileri sattığı belirlendi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto paraları kullanarak yasa dışı işlem yapan kişilere karşı düzenlenen operasyonlar her geçen gün artıyor. Özellikle Batı ülkelerinde güvenlik güçleri kendilerini zamanla bu konularda daha da geliştirirken, konuyla ilgili bir operasyon haberi de ABD’den geldi.

FBI ajanları takma ad kullanıp müşteri oldu

Federal savcıların verdiği izinle FBI ajanları, müşteri gibi davranarak Florida’da bir kişiyi tespit etti. Daha sonra yakalanan bu kişiyle birlikte 34 milyon dolarlık da kripto para ele geçirildi. Kripto paralarla ilgili detay ise verilmedi.

Yasa dışı mal ve çalınan hesaplar…

Yakalanan kişinin yasa dışı birçok mal ve eşyanın yanı sıra aynı zamanda çalınmış olan Netflix, HBO hatta Uber hesap bilgilerini de sattığı belirlendi. Birçok darkweb sitesinde bu tür satışlar yıllardır biliniyor. Yasa dışı satışlar IP adresi tespit edilemeyen Tor adındaki ağ üzerinden yapılıyor. Bu ağ sayesinde darkweb platformlarına giren satıcılar ve müşteriler anonim kalmayı başarabiliyor.

Mikser de kullandı

Yasa dışı aktiviteler konusunda artık tecrübelenen kişiler, kripto paraları ise mikserler sayesinde borsalara gönderiyor. Dark Web’de birden fazla kripto işlemleri birleştirildikten sonra, kripto paralar önceden belirlenmiş algoritma sayesinde seçilen cüzdana gönderiliyor. Bu sayede fonların kaynağı da saklanabiliyor.

Yapılan resmi açıklamada, Organize Suç ve Uyuşturucuyla Mücadele Görev Gücü’nün (OCDETF) diğer kolluk kuvvetleriyle işbirliğiyle gerçekleştirdiği operasyona “TORnado” adı verildiği ve ele geçirilen kripto para miktarının da en yüksek meblağlardan biri olduğu belirtildi.

Hatırlanacağı üzere dün de Alman otoritelerin yaptığı operasyon sonucunda Rusça dilinde hizmet veren ve daha çok Rusya bağlantılı Kafkas ve Orta Asya ülkelerinden müşteri çeken bir dark web sitesi de çökertilmişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl