Terra Luna’dan 230 milyon dolarlık daha Bitcoin alımı geldi

Kurucusu olan Do Kwon'un "Satoshi'den sonra en çok Bitcoin tutan kurum biz olacağız" dediği Terra Luna Vakfı 180 milyon dolarlık Bitcoin daha aldı. Şirketin elindeki toplam BTC sayısı da bu son alımla beraber 34 bin 691 oldu. Konuyla ilgili haberin yazılmasının ardından ise, vakıf Bitcoin eklemelerine devam etti ve 586 BTC ile 490 BTC'lik yeni alımlar yaptı. Yani bugünkü toplam alım değeri 230 milyon dolara çıktı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Geçtiğimiz günlerde 10 milyar dolarlık Bitcoin plânını açıklayan Terra blok zincirinin arkasındaki Luna Vakfı, Bitcoin alımlarına devam ediyor. Terra kurucusu ve Terraform Labs CEO’su Do kwon’un, platformun sabit coin’i olan UST’yi korumak için yaptığını söylediği Bitcoin rezerv plânı sürerken, bugün de 180 milyon doalrlık BTC alındı.

Terra’nın kâr amacı gütmeyen oluşumu olan LUNA Foundation Guard (LFG) adındaki vakıf, rezervlerine 3 bin 964 Bitcoin daha ekledi. Vakfın elindeki toplam BTC sayısı da 34 bin 691’e çıktı.

İki kez daha aldılar

(Ek kısım) Haberin yazılmasının ardından ise Luna Vakfı alımlarına devam etti. Kurum, önce 586 BTC, daha sonra ise 490 BTC’lik iki yeni alım daha yaptı. Böylece bugünkü 180 milyon dolarlık Bitcoin alımı 230 milyon dolara, Luna Vakfı’nın elindeki toplam Bitcoin adedi de 30 bin 767’ye çıkmış oldu. Yani vakıf sadece bugün 5040 BTC almış oldu.

Merkeziyetsizliğe önem verdiğini söylüyor

Son dönemde birçok internet platformuna röportaj veren Terra kurucusu Do Kwon ise Bitcoin alımlarıyla ilgili olarak, en büyük kripto paranın merkeziyetsizliğine güvendiğini söylüyor. Neden USDT ya da USDC almadığı yönündeki sorulara “Merkeziyetsizliğin önemi…” diyerek cevap veren Kwon, diğer sabit coin’leri almaları durumunda kendileri üzerinde de baskı oluşacağını belirtiyor.

10 milyar dolarlık rezerv plânı

Hatırlanacağı üzere Do kwon, Mart ayında da uzun vadedeki 10 milyar dolarlık Bitcoin rezerv plânını açıklamıştı. UST’nin dolara karşı olan sabitliğinde olumsuz bir durum olmasına karşın ellerinde Bitcoin tutacaklarını belirten Terra kurucusu, Bitcoin’in yaratıcısı olan Satoshi’nin cüzdanlarındaki miktardan sonra en çok Bitcoin’in kendilerinde olmasını hedeflediklerini dile getirmişti.

Dün verdiği röportajda da bu Bitcoin’lerin UST’yi nasıl koruyacağı konusunda da yorum yapan Kwon, piyasaya Bitcoin verdiklerinde bunların kolayca satılacağını, dolayısıyla ihtiyaç olduğunda nakit elde etme sorunu yaşamayacaklarını belirtmişti.

Terra blok zncirinin kripto parası olan Terra şu anda 7. en büyük kripto para konumunda ve yaklaşık 117 dolardan işlem görüyor. Terra USD ise 14. en büyük kripto para konumunda…

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl