Elon Musk Twitter’ı tamamen satın almak için teklif yaptı

300 milyar dolarlık servetiyle şu anda dünyanın en zengin insanı konumunda olan Elon Musk, geçen hafta %9.2'lik hissesini aldığı Twitter'ın şimdi de tamamenı almak için harekete geçti. Musk, hisse başına 54.20 dolarlık seviyeden nakit ödeme yapma teklifinde bulundu.

elon-musk (3)
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Geçtiğimiz hafta %9.2’lik hissesini satın aldığı Twitter’ın yönetim kurulundan da çıkan ve daha sonra hissedarların da kendisine dava açtığı Elon Musk iyice gaza bastı ve sosyal medya devinin tamamını satın almak için harekete geçti.

“Kabul etmezseniz yeniden değerlendiririm”

Musk, Twitter’ın yönetim kurulu başkanı Bret Taylor’a yazdığı mektupta, hisse başına 54.20 dolardan şirketin tümünü satın alma teklifi yaptı. Nakit ödeme de öneren Musk ayrıca, teklifinin kabul edilmemesi durumunda da, bir hissedar olarak pozisyonunu yeniden değerlendireceğini belirtti.

Musk ayrıca SEC’ye de bildirilen mektupta, şu an Twitter’da hisse fiyatlarının yatırım yapmaya başladığı günden %54, yatırımın resmen açıkladığı günün bir gün öncesine göre de %38 daha değerli olduğunu da sözlerine ekledi.

Yönetim kuruluna girseydi, hepsini alamayacaktı

4 Nisan tarihinde Twitter’ın %9.2’lik hissesini satın aldığı resmen açıklanan Musk, 1 hafta sonra ise yönetim kuruluan girmek istemediğini bildirmişti. Musk, eğer yönetim kuruluna girseydi, Twitter’ın hisselerinde %14.9’luk orandan fazla alım yapma hakkı olmayacaktı.

ABD’de geçen haftadan bu yana yapılan tartışmalarda Musk’ın sadece %9’luk hisseyle durmayacağı ve daha büyük oranda hisse almak için mutlaka hareket edeceği iddia ediliyordu.

Twitter’ın hisse fiyatında ise bu haberin ardından %11’lik bir artış oldu ve tek bir hisse şu an 52 dolardan işlem görüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl