Kripto paralarda artış bekleyen Ripple CEO’su, sebeplerini sıraladı

ABD Menkul Kıymetler Borsa ve Komisyonu (SEC) ile olan davası devam eden Ripple şirketinin CEO'su Brad Garlinghouse, Paris'te devam eden Blok Zinciri Haftası'nda soruları yanıtladı. Etkinlik alanı dışındaa CNBC'ye bir röportaj veren Garlinghouse, Bitcoin ile XRP kıyaslamasının doğru olmadığını belirtirken, SEC'ye de eleştirilerde bulundu.

brad-garlinghouse (2)
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Paris Blok Zinciri Haftası etkinliğinde ABD medyasından CNBC’nin sorularını cevapladı. SEC ile olan davadan, genel kripto para piyasalarına ve Biden’ın kripto para kararnamesine kadar brçok konuda yorumda bulunan Garlinghouse, SEC’ye de mesaj yolladı.

Davanın 15 ay öncesine göre düşündüğünden çok iyi gittiğini belirten Garlinghouse, röportajında şu ifadeleri kullandı.

“Bitcoin dijital altın, XRP ise ödeme seçeneği…”

Ripple, XRP’yi aşırı derecede hızlı ve bir o kadar da güvenli bir şekilde sınır ötesi ödemeleri sağlamak için kullanıyor. Bunların yanında yapılan işlemlerin maliyetinin az olması da var. Bunu yaptığı söylenen başka token’lar da var ancak XRP kadar iyi yaptıkları söylenemez. Yani bir sınır ötesi ödeme aracı oldukları söylenemez. Örnek olarak Bitcoin’in kullanım alanı dijital altın olması açısından çok iyi ancak ödeme açısından işlem ücretleri pahalı ve hızı da yavaş…

“Kripto para piyasaları için pozitif düşünüyorum”

Şunu açıkça söylemeliyim ki, ben tüm kripto para piyasaları için pozitif düşünüyorum. Bu şekilde düşünmemi sağlayan makro faktörler var. Bunlardan birincisi küresel enflasyon. Biliyorsunuz, ABD’de enflasyon %8.5 oldu. 40 senenin rekoru bu… Diğer faktör ise, kripto paraların kurumsal şirketlerin birçok sorununu çözmesi… Gerçek sorunları çözmesi… Bu yüzden ciddi bir pozitif bakış açısına sahibim.

“SEC, Ethereum’un menkul kıymet olup olmadığına cevap veremiyor”

SEC ile olan dava Aralık 2020’de başladı. Burada sorulması gereken ana soru, XRP’nin bir menkul kıymet olup olmadığı ve Ripple’ın kayıtsız şekilde XRP satıp satmadığıdır. Bence ABD’de bu konuda kanunların net olmadığı çok açık. gerçekten zor bir dava ama mahkeme başkanı da bu davanın zorluğunu farkına vardı. Onlar da, SEC eski yöneticisi Hinman’ın Ethereum’un bir menkul kıymet olmadığını dile getirdiği bir konuşmayla ilgili bilgi verilmesine hükmettiler. Çünkü SEC de, Ethereum’un bir menkul kıymet olup olmadığına yönelik soruya cevap veremiyor. Çünkü spesifik projeler hakkında yorum yapamayacaklarını söylüyorlar ama Bitcoin hakkında da yorum yapıyorlar. Bitcoin en büyük projelerden bir tanesidir.

“Biden yönetimi ABD’nin geri kaldığını gördü”

Joe Biden’ın başkanlık kararnamesi bence çok pozitifti. Piyasa için de çok önemliydi. ABD dışındaki ülkeler, kripto para regülasyonları konusunda ABD’nin çok önündeler. Bunu zaten senelerdir söylüyorduk. Biden yönetimi de bence bunun farkına vardı. Birçok yatırım, yatırımcı ve özel yetenekler ABD dışına kaçıyor. Bunu gördüler. Biz bu sene 300 kişiyi işe almayı plânlıyoruz ve bunların büyük bölümü de ABD dışında çalışacaklar.

Öte yandan Garlinghouse, etkinlik alanında yaptığı bir konuşmada da, SEC ile olan davanın 15 ay öncesine göre çok daha iyi durumda olduğunu belirtti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl