Paraguay’da kripto para yasa tasarısı meclisten onay aldı

Geçtiğimiz seneden bu yana kripto para işlemleri ve madenciliği konusunda yasallaştırma çalışmaları yapan Paraguay'da meclis yasa tasarısını kabul etti ve kanunlaşma yolunda önemli bir adım attı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyada elektriğin en ucuz olduğu ülkelerden biri olan Paraguay’da kripto para madenciliği ve işlemlerini regüle edecek olan yasa tasarısı 40’a 12’lik oy oranı ile meclisten geçti. Aralık ayında Senato’nun onaylayarak meclise gönderdiği yasa tasarısında bazı değişiklikler yapıldıktan sonra meclis tasarıyı onayladı ve yeniden Senato’ya gönderdi.

Şirket ya da bireyler lisans almak zorunda kalacak

Yasa tasarısının yaratıcılarından olan milletvekili Carlos Rejala, geçen sene yaptığı açıklamada hedefin dünya genelindeki madencileri ülkeye çekmek olduğunu söylemişti. Eğer tasarı kanunlaşırsa, bireysel ve kurumsal madenciler endüstriyel elektrik tüketimi için devlet organlarından izin almak ve daha sonra da lisans başvurusunda bulunmak zorunda kalacak. Tasarıda ayrıca, üçüncü taraf kişi ya da kurumlar için de kripto işlemi yapmak ya da saklama hizmeti vermek isteyenlerin de lisans almasını zorunlu kılınıyor.

Karşı çıkanlar da var

Yasaya karşı çıkan milletvekili Tadeo Rojas ise yaptığı konuşmada meclis bütçe komisyonunun, tasarı için ret kararı önerdiğini dolayısıyla kendisinin de “Hayır” dediğini belirtti. Rojas, madencilik şirketlerinin talep ettikleri enerji miktarının çok fazla olduğunu, bununla birlikte yeterli derecede istihdam da yaratılmadığını söyledi.

Teklife “Evet” diyen Kongre üyesi Sebastian Garcia ise enerji tüketiminde sınırlar belirlendiğini belirtti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl