New York Senatosu, “İş Kanıtı madencilik yasağı” tasarısını kabul etti

New York eyaletinde uzun süredir tartışılan ve Nisan ayında eyalet meclisi tarafından kabul edilen İş Kanıtı sistemiyle çalışan kripto paraların madenciliğine 2 yıllık yasak getiren yasa tasarısı, eyalet senatosu tarafından da onaylandı. Yasak, karbon temelli enerji elde eden "yeni" operasyonlar için geçerli olurken, son onay için ise New York valisinin imzası gerekiyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

New York Eyaleti Senatosu, İş Kanıtı yani “Proof of Work” sistemiyle çalışan kripto paraların, karbon temelli yakıt ile elde edilen enerji vasıtasıyla yapılan madenciliğini yasaklayan yasayı, 36’ya 27’lik kabul oyu ile onayladı.

Sadece yeniler etkilenecek

Ancak buradaki önemli nokta yasağın operasyonlara henüz başlamamış şirketler için geçerli olması… Dolayısıyla lisans yenileme sürecinde olan ya da halihazırda şu anda operasyonlarına devam eden şirketler için herhangi bir yasak söz konusu olmayacak.

Madencilik şirketlerinin gözdesiydi

New York eyaleti son yıllarda ucuz hidroelektrik maliyetleri ve 1800’lü yıllardan kalma gerçek madencilik ocakları nedeniyle kripto para madenciliği şirketlerinin gözdesi olmuştu. Özellikle tartışmaların odağındaki şirketlerden biri olan Greenidge, bu bölgedeki atık kömür ile enerji elde ederek madencilik yapıyordu. Uzmanlar atık kömürün karbon ayak izinin, hidro elektrik santraliyle neredeyse eşit olduğunu belirtiyorlar. Birçok madencilik şirketi aynı zamanda doğalgaz ile de madencilik operasyonları yapıyor.

Greenidge davayı kazanmıştı

Hatırlanacağı üzere kısa süre önce de, yine çevreci bazı gruplar Greenidge şirketine dava açmışlar ve New York’un kuzeyinde, eski kömür madenlerinin bulunduğu bölgedeki Saneca gölüne yakın şekilde yapılan kripto para madenciliği faaliyetlerinin, gölün ve etrafındaki bölgenin havasını kirlettiğini iddia etmişlerdi. Mahkeme ise bu iddiaları kabul etmemiş, davayı Greenidge şirketi kazanmıştı.

ABD’de yeşil enerjiye geçiş hızlandı

Çin’in kripto para amdenciliğini ülkede tamamen yasaklamasıyla ABD, dünyada kripto para madenciliğinde lider konuma gelmişti. Teksas eyaleti ise şu anda kripto para madenciliğinin en çok yapıldığı eyaletlerin başında geliyor. Özellikle ABD’deki madencilik şirketleri, faaliyetlerini yeşin enerjiyle sürdürme konusunda önemli adımlar atıyorlar.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl