Lido Finance’te ayı piyasası endişesi: 10 bin ETH satmalıyız

Kripto para evreni ayı piyasasının ne zaman sona ereceğini tartışırken, merkeziyetsiz finans protokolü Lido Finance'in bir geliştiricisi ise 10 bin ETH satılması konusunda topluluğa bir teklif sundu. Geliştirici, ayı piyasasının uzaması halinde masrafların karşılanması için böyle bir yola başvurulması gerekebileceğini belirtti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Lido Finance’in bir geliştiricisi kripto para piyasalarındaki volatiliteyi sebep göstererek Lido hazinesinden 10 bin ETH’nin DAI’ye çevrilmesi, bir başka deyişle satılması için yönetişim topluluğuna teklif verdi.

“Eğer Ethereum’un değeri düşmeye devam ederse…”

Kadmil adındaki geliştirici, Lido DAO’ya verdiği teklifte, Lido’nun 2 senelik masraflarının bu satışla rahatça karşılanabileceğini belirtti ve “Satıştan sonra elde edilecek miktarla 50 kişilik ekip, protokol bakımı ve operasyonlardan ötürü oluşacak masraflar karşılanabilir. Eğer Ethereum’un değeri düşmeye devam ederse, DAO’nun katılımcılara yapması gereken ödeme ve operasyonlar için harcaması gereken para konusunda çok daha az kaynağa sahip olacağı aşikar” dedi.

Lido Finance şu anda Ethereum zincirinde hizmet veren en büyük dördüncü merkeziyetsiz finans protokolü konumunda ve burada yaklaşık 7.5 milyar dolarlık kilitli varlık bulunuyor. Lido Finance’in hazinesinde ise 230 milyon dolarlık varlık mevcut. Bunun 183 milyon dolarlı Lido DAO token’da, 39 milyon doları Ethereum’da (20 bin ETH) ve 7 milyon doları da stake edilen Ethereum’da bulunuyor.

Kadmil ayrıca yaptığı değerlendirmede Lido’nun operasyonel masraflarını USDC gibi sabit coin’lerle ödediğini, LDO token’ların ise sadece likidite sağlayıcıları ve referans bonuslarını ödemek için kullanıldığını, dolayısıyla burada bir rezerv oluşturmak için sadece stake edilmemiş olan ETH’lerin yarısının satılmasının yeterli olacağını belirtti. Teklifte ayrıca fiyatta bir satış baskısı oluşturmamak adına LDO token satışı yapılmaması konusu da soruldu.

Oylamaya sunulup sunulmayacağı belli değil

Ancak teklifin zincir üstü oylamaya sunulup sunulmayacağı, sunulsa dâhi kabul edilip edilmeyeceği konusunda bir netlik yok. Ancak bu teklif bile, Lido’da ayı piyasasına hazırlık konusunda tartışma olduğunu açık şekilde gösteriyor. Ethereum, yılbaşından bu yana yaklaşık %50’lik düşüş yaşadı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl