Citibank’tan kripto raporu: Hacimlerin düşmesi ilginin biteceğini göstermez

Mayıs ayında yaşanan Terra LUNA çöküşü kripto para piyasalarında çok büyük bir erime başlatırken, dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan ABD merkezli Citibank, Salı günü yayımladığı raporla yaşanan sert volatilitenin kripto para benimsenmesine darbe vurduğunu belirtti. Banka ayrıca, UST'de yaşanan çöküşün Tether'in sabit coin'i USDT'den de çıkışların olmasına ve "daha şeffaf bir sabit coin olan" USDC'ye girişlerin artmasına yol açtığı yorumunu yaptı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

En büyük kripto para Bitcoin’in Kasım ayındaki 69 bin dolarlık zirve seviyesinden kademeli şekilde geriye düşmesi, tüm piyasanın ciddi şekilde erimesine yol açarken, ABD’li yatırım bankası Citibank’tan da kripto para benimsenmesiyle ilgili önemli bir rapor yayımlandı.

“İlginin tamamen bittiği anlamına gelmez”

Hacimlerde yaşanan büyük düşüşlerin, kripto para alanına olan büyük ilginin bittiği anlamına gelmemesi gerektiği belirtilen raporda şu ifadeler yer aldı:

“Volatilite de ciddi şekilde kripto para benimsenmesini etkiledi. LUNA çöküşü esnasında aktif adres sayısı ve işlem hacimlerinde çok ciddi artışlar kaydedilirken, bu rakamlar çöküşten bir süre sonra eski yerlerine çekildi, hatta daha düşük seviyelere indi. Spot ve vadeli işlemlerde hacimlerin düştüğü gerçeği, kripto para alanına olan ilginin tamamen biteceği fikrini oluşturmamalı”

“UST, USDT’den de çıkış olmasına neden oldu”

LUNA/UST çöküşüyle birlikte sabit coin’ler hakkında yapılan tartışmaların yerini endişeye bıraktığı belirtilen raporda, bu durumun en büyük sabit coin olan USDT’den de çıkışlar olmasına yol açtığı kaydedildi ve USDC’nin bu anlamda daha şeffaf olması sebebiyle tercih edilen bir sabit coin olduğu yazıldı:

“LUNA’nın çöküşünden sonra USDT’de de bazı endişeler yaşandı ve bu endişelerin sonucunda bazı çıkışlar oldu. Ancak bu durum da, son zamanlarda yavaşlamış gözüküyor. USDT’den yapılan çıkışların önemli bir bölümü, daha merkezi ve daha şeffaf olan USDC’ye geçti”

“DeFi’da kilitli varlık değeri düştü”

Terra LUNA olayının merkeziyetsiz finans protokollerini de etkilediği belirtilen raporda, Anchor protokolündeki sorunlara rağmen ETH bazında DeFi’ın sabit kalabildiği belirtildi:

“Merkeziyetsiz finans protokollerindeki kilitli varlıkların dolar değerinde düşüş oldu ancak aynı varlıkların Ethereum bazında ise Anchor prtokolünün etkisine rağmen sabit kaldığı görülüyor.”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl