Binance US’e Terra LUNA davası açıldı

Mayıs ayı başında yaşanan Terra LUNA çöküşünde Binance borsasının ABD'deki kolunu da sorumlu gören 2 binden fazla yatırımcı, borsaya toplu dava açtılar. Kuzey Kaliforniya bölgesinde açılan dava aynı zamanda ABD'de Terra bağlantılı duruşması yapılacak olan ilk mahkeme olacak. Davacı taraf aynı zamanda UST'nin bir menkul kıymet olduğunu ve Binance'in kayıtısz menkul kıymet satışı yaptığını da iddia ediyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Güney Kore başta olmak üzere dünyada yüz binlerce mağdur yaratan Terra LUNA çöküşü konusunda ABD’de de ilk kez bir dava açıldı. 2 binden fazla sayıdaki bir yatırımcı grubu, bu konuda Binance borsasının ABD kolu olan Binance US borsasını da sorumlu gördü ve şirkete dava açtı.

“UST’yi olduğundan daha fazla istikrarlı gösterdiler”

Roche Freedman adlı ABD’li hukuk firmasının, yatırımcılar adına açtığı dava dosyasında Binance borsasının, UST algoritmik sabit coin’i hakkında, olduğundan fazla şekilde sabit kaldığı yönünde pazarlama stratejisi uygulandığı iddia edildi. Dosyada ayrıca bu pazarlama stratejisi sonucunda, binlerce küçük yatırımcının çöküş günlerinde hazırlıksız yakalandığı ve mağdur oldukları ifade edildi.

Kayıtsız menkul kıymet satışı suçlaması da var

Davacı taraf Binance US CEO’su Brian Shroder’e de kişisel olarak dava açarken, Binance US’in de kayıtsız menkul kıymet satışı yapmış olabileceğini çünkü UST2nin bir menkul kıymet olduğunu iddia etti.

Bilindiği üzere ABD’de benzer bir dava da Ripple şirketine karşı Aralık 2020’de açılmış ve SEC tarafından XRP, menkul kıymet olarak nitelendirilerek, Ripple’a da “kayıtsız menkul kıymet satışı” suçlamasında bulunulmuştu.

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz günlerde de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance’in kendi token’ı olan BNB için de bir soruşturma başlatmıştı. SEC’nin, BNB’nin bir menkul kıymet olup olmadığını araştırdığı belirtilmişti.

Terra LUNA çöküşüyle ilgili olarak Do Kwon’un ülkesi Güney Kore’de de birçok dava açıldı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl