Twitter 2. çeyrek rakamlarını açıkladı: Elon Musk’ı suçladılar

En büyük sosyal medya platformu olarak görülen Twitter, 2022 yılı 2. çeyrek rakamlarını açıklarken, şirketin performansı beklentilerin gerisinde kaldı. Yapılan açıklamada ise dünyadaki ekonomik kriz ile Elon Musk, düşüşün sebebi olarak gösterildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Haftanın son çalışma gününde ABD piyasalarının açılmasına kısa süre kala Twitter, bu yılın ikinci çeyrek rakamlarını açıkladı. Şirket, 1.18 milyar dolarlık gelir ede ederken, beklentilerin de (1.32 milyar dolar) gerisinde kaldı.

Elon Musk ve genel ekonomik sorunlar sebep gösterildi

Twitter’dan yapılan açıklamada ise şirketin satın alınması konusunda Elon Musk tarafından yaratılan belirsizlik ön plâna çıkarıldı ve şu ifadeler kullanıldı:

“İkinci çeyrekte 1.18 milyar dolarlık gelir elde edildi ve bu rakam geçen senenin aynı döneminden bu yana %1 düşüş gösteriyor. Dünyadaki ekonomik zorluklara bağlı olarak reklam endüstrisinde oluşan krizlerin yanında Twitter’ın satın alınması konusundaki Elon Musk’a bağlı belirsizlik bu düşüşlerin yansıması olarak ön plâna çıkıyor”

Hisselere etki etmedi

Paraya kazanılabilir günlük aktif kullanıcı sayısı ise 237.8 milyonla beklentileri (237.5 milyon) aştı. Şirketin ikinci çeyrek rakamlarını açıklamasının ise hisse fiyatlarına yansıması olmadı. Dünkü işlem gününü 39.52 dolardan kapatan Twitter hisseleri, bugünkü işlem gününe ise 39.58 dolar ile başladı.

Hatırlanacağı üzere Elon Musk’ın, satın alım sürecinde verdiği telif hisse başına 54.2 dolardı. Nisan ayında şirket için teklif veren Musk, bot hesapları sebep göstererek Mayıs ayı başında ise alım sürecini askıya aldığını açıklamıştı. Musk, 8 Temmuz günü ise hem Twitter’a hem de SEC’ye yaptığı bildirimde, teklifini geri çektiğini belirtmişti. Ünlü iş insanı, sebep olarak bot hesaplar konusunda Twitter’ın yeterli bilgi sağlamadığını göstermişti.

Twitter ise 12 Temmuz’da Musk’a karşılık vermiş ve kendisine yeterli bilgiyi sağladığını iddia ederek, Tesla ve SpaceX CEO’sunu mahkemeye vermişti. Şirket, Musk’ın bot hesapları öne sürerek anlaşmayı feshetmesinin arkasında, piyasalardaki düşüşlerden dolayı 54.2 dolarlık hisse fiyatından Twitter’ı almak istememesi olduğunu belirtmişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl