Solana’dan hack açıklaması: iOS ve Android cüzdanlar hedef alındı

TSİ Salı'yı Çarşamba'ya bağlayan gece yapılan saldırıların ardından Solana tarafından da ilk ciddi açıklama geldi. Solana Labs CEO'su Anatoly Yakovenko, attığı tweet'le hack olayının bir "tedarik zinciri saldırısı" neticesinde gerçekleştiğini belirtti. Yakovenko, önce iOS tabanlı cüzdanların saldırıya uğradıklarını söylese de gelen bazı tweet'lerin ardından "Android tabanlılar da saldırıya uğramış gözüküyor" dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Solana’da daha çok Phantom ve Slope cüzdanlarını hedef alan hack saldırısının ardından Solana Labs CEO’su Anatoly Yakovenko, Twitter’dan kısa da olsa bir açıklama yaptı. Vâr olan soru işaretlerini pek de gidermeyen açıklamada Yakovenko, “Hack olayı, iOS üzerinde yaşanan bir tedarik zinciri saldırısı gibi gözüküyor. Etkilenen cüzdanların çoğunun Sol alan ve token alımı dışında hiçbir etkileşim içine girmeyen cüzdanlar olduğu görülüyor” dedi.

Tedarik zinciri saldırıları, genelde hacker’ların sisteme sızarak kendi ürettikleri kötü niyetli programları protokollerin içine yerleştirmeleriyle gerçekleşiyor. Uzmanlar, Solana olayında da hacker’ların iOS tabanlı cüzdanlara saldırararak anahtar kelimeleri ortaya çıkardıklarını düşünüyor.

Bazı kullanıcılar itiraz edince söylemini değiştirdi

Ancak Yakovenko’nun bu açıklamasına itiraz eden kullanıcılar da vardı. Solana Labs CEO’sunun tweet’inin altına iOS kullanmadığını, Android cihazı olduğunu ve buna rağmen hack’lendiğini belirten kişiler de yorumlar yazdılar. Hatta bir kullanıcı, ne iOS ne de Android cihaz kullanmasına rağmen fonlarının çalındığını belirtti. Bu yorumların ardından bir süre sonra ise Solana Labs CEO’su, “Android sistemli cüzdanlar da saldırıdan etkilenmiş gözüküyor. Şu ana kadar anlatılan tüm olaylarda, anahtar kelimelerin mobil cihazda üretildiği görülüyor. Şikayetlerin çoğu Slope cüzdanıyla ilgili ama birkaç adet Phantom da var” dedi.

Binance ve Kucoin “Bize gönderin” demişti

Bilindiği üzere genelde sıcak cüzdan olarak bilinen internet erişimi olan cüzdanlar, soğuk cüzdanlara göre çok daha korumasız olarak görülüyor. Dünyanın en büyük borsalarının CEO’ları da yaşanan olaya kayıtsız kalmazken, Kucoin CEO’su Johnny Lyu, “Solana ekibiyle temas halindeyiz. Kucoin’deki SOL token’ları güvendedir” demişti.

Binance CEO’su Changpeng Zhao da, “Soğuk cüzdanınız bulunmuyorsa varlıklarınızı bizim gibi güvenli merkezi borsalara gönderebilirsiniz” açıklamasını yapmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl