Galaxy Digital 1.2 milyar dolarlık BitGo anlaşmasını feshetti

Geçen sene Mayı ayında kripto para saklama hizmetleriyle bilinen dev şirket BitGo'yu 1.2 milyar dolara satın alma sürecini başlattığını açıklayan dijital varlık yönetim şirketi Galaxy Digital, anlaşmayı feshettiğini duyurdu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto paralar konusundaki açıklamalarıyla bilinen ünlü finans uzmanı Mike Novogratz’ın kurucusu olduğu Galaxy Digital, kripto para saklama hizmeti veren BitGo şirketini almaktan vazgeçti. Galaxy Digital, Mayıs ayı başında BitGo’yu 1.2 milyar dolarlık fiyatla alım sürecini başlattığını açıklamıştı.

31 Temmuz 2022 itibariyle BitGo’nun, 2021 yılına ait denetlenmiş finans bilgilerini kendileriyle paylaşma konusunda baaşrısız olduğunu belirten Galaxy Digital, fesih için ise herhangi bir tazminat ödemek zorunda kalmayacağını belirtti.

Şirketin kurucusu ve CEO’su olan Mike Novogratz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Galaxy, başarılı ve sürdürülebilir bir şekilde büyümek için stratejik fırsatlardanyararlanma çalışmalarını sürdürecektir. ABD’de borsa listelenme sürecimize devam ediyoruz. Müşterilerimizin, yatırımları için Galaxy Digital’ı tek durak olarak görmelerini sağlamak istiyoruz. Onlara birinci sınıf çözümler sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Anlaşmanın detayları dâhi belliydi

Şikretler geçen sene Mayıs ayında satın alım süreci konusunda birçok detayı karara bağlamışlardı. Galaxy, 1.2 milyar dolarlık ücreti BitGo’ya nakit olarak ödeyecekti. ABD medyasında 2022 Mart ayında ise, tarafların şartları tekrardan müzakere ettiği ve anlaşmanın bozulabileceği yönünDe haberler çıkmaya başlamıştı. Hatırlanacağı üzere ödeme şirketi PayPal da, 2020’de BitGo için 750 milyon dolar önermişti.

Şu anda Kanada merkezli bir şirket olan Galaxy, Delaware merkezli bir şirket olma konusunda yeniden yapılandırılma aşamasından geçiyor. Şirket devam eden SEC inceleme sürcinin tamamlanmasının ardından Nasdaq’ta listelenmeyi hedefliyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl