Paraguay’da kripto para regülasyon tasarısına veto

Güney Amerika ülkelerinden Paraguay'da devlet başkanı Mario Abdo Benitez, kripto para madenciliği ve dijital varlıklarıla ilgili ticari konuları regüle edecek olan yasayı veto etti. Ret kararının arkasında kripto para madenciliğindeki elektrik tarifesinin, şu andaki endüstriyel tarifenin %15 üzerinde olması gerektiği görüşünün yattığı belirtiliyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto paraların her geçen gün daha da benimsendiği Güney Amerika’da elektriğin en ucuz olduğu ülke olarak bilinen Paraguay’da bir süredir heyecanla beklenen kripto para ve dijital varlık regülasyon yasa tasarısı devlet başkanı tarafından veto edildi ve meclise geri gönderildi.

Başkan Mario Abdo Benitez’in ret kararının arkasında kripto para madenciliğinin bir endüstriyel faaliyet olarak görülmesi ve elektrik ücret tarifesinin de normal endüstri tarifesinin %15 üzerinde olması gerektiği görüşünün bulunduğu aktarılıyor.

Yasayı sunan senatörden tepki

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında bu aysayı hazırlayan senatörlerden biri olan Fernando Silva Facetti ise devlet başkanının veto kararına tepki gösterdi ve “Bu karar kripto para madenciliği faaliyetlerinin varlığını inkar etmektedir. Paraguay devleti, Brezilya ve Arjantin’e kendi halkından daha ucuz elektrik satmaya devam ediyor. Kripto para madenciliği hala gri alanda çalışmakta ama tüm bunlara rağmen istihdam yaratmaktadır” diyerek karşı çıktı.

Yasanın meclise geri gönderilmesinin ardından kanun yapıcılar ya başkanın veto kararını tamamen kabul edecek ya da tasarıyı yeniden revize edip onay için tekrar sunacak.

Paraguay Ulusal Elektrik İdaresi (ANDE) başkanı Felix Sosa da bu ay başında yaptığı bir açıklamada Ülkenin kripto madenciliği sektöründeki “yasadışı bağlantıların” ekonomik kayıplara neden olduğunu ve bu yüzden madencilik yapan şirketlerin lisanslanması gerektiğini belirtmişti. Sosa ayrıca lisans alan şirketlerin de elektrik faturalarını dolar ile ödemesinin tartışılabileceğini de belirtmişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl