FTX CEO’su SBF ve ekibinden Beyaz Saray’a regülasyon ziyareti

Son dönemin en çok konuşulan isimlerinden biri olan FTX ve Alameda kurucusu Sam Bankman-Fried'in Beyaz Saray'da yetkililerle regülasyon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı. Beyaz Saray'ın açıklanan kayıtlarında, SBF ve FTX'teki ekibinin yetkilerle toplantısının Mayıs ayında yapıldığı belirtildi.

beyaz saray oval ofis
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

İflas eden ya da zor durumda olan kripto para kredi şirketlerini satın almak istemesiyle bilinen ve son dönemin bu anlamda en çok atrtışılan isimlerinden biri olan FTX ve Alameda Research şirketlerinin kurucusu Sam Bankmna-Fried’in Beyaz Saray’a da gittiği ortaya çıktı.

ABD seçimlerinde yaptığı bağışlar da çok konuşulan SBF’nin, FTX’in regülasyon ekibiyle birlikte Beyaz Saray’a adeta çıkarma yaptığı ortaya çıktı. Beyaz Saray’ın yeni açıklanan kayıtlarına göre; Bankman-Fried ve regülasyon ekibi Beyaz Saray politika danışmanı Charlotte Butash ile Mayıs ayında bir toplantı yaptı. Toplantıda FTX adına politika yöneticisi Mark Wetjen de yer aldı. Wetjen eski CFTC komisyon üyesi olarak da biliniyor.

Toplantıda regülasyonların nasıl entegre edilmesi gerektiği konusunun konuşulduğu belirtilirken, SBF’nin ayrıca hem Nisan hem de yine Mayıs ayında Joe Biden’ın danışmanlarından Steve Richetti ile de görüştüğü bildirildi. Ancak bu toplantıların içeriği hakkında herhangi bir detay verilmedi.

Bilindiği üzere Bankman-Fried, regülayonlarla ilgili sözlerini sakınmayan bir kişiliğe sahip… 30 yaşındaki CEO, ABD’nin kripto piyasasını çok daha sıkı düzenlemelerini ve ülkenin tüm dünya piyasasının düzenlenmesine öncülük etmesi gerektiğini sürekli olarak söylüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl