Kaliforniya’dan kripto para yasa tasarısına onay

ABD'nin en büyük ve aynı zamanda en çok vergi alınan eyaleti olarak bilinen Kaliforniya'da eyalet senatosu ve meclisi, kripto para odaklı şirketlerin lisans almasını zorunlu kılacak bir yasa tasarısına onay verdi. Eğer vali onayı imzalarsa, Coinbase ve Ripple gibi şirketler de bu uygulamaya tâbi olacak.

kaliforniya kripto para
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kaliforniya eyalet senatosu ve meclisinin bu hafta onayladığı yasa tasarısı vali Gavin Newsom tarafından da kabul edilirse, eyalette iş yapan kripto para odaklı şirketler lisans almak zorunda kalacak. “Dijital Finansal Varlıklar Kanunu” adındaki yasa tasarısı, içinde yatırım, kredi verme ya da kripto paraların trade yapılması gibi işlemleri kapsayan konularda hizmet veren finans şirketlerini kapsıyor.

Bu tür finansal hizmet veren şirketler eyaletin Finansal Koruma ve İnovasyon Departmanı’ndan lisans almak zorunda kalacaklar. Yasa tasarısı Pazartesi günü eyalet senatosunda, Salı günü ise mecliste kabul edilmişti. Kanun tasarısı tamamen onaylanırsa, Kaliforniya da kripto paraları bir nevi katı şekilde regüle etme yoluna giden eyaletlere eklenmiş olacak. Şu anda halihazırda SEC ile davalık olan Ripple şirketi ile ABD’nin en büyük borsası olarak görülen Coinbase’in de merkezleri Kaliforniya2da yer alıyor. Bir başka büyük borsa Kraken de, Kaliforniya’ya bağlı olan San Francisco’daki merkezini geçtiğimiz aylarda yaşanan hırsızlık ve gasp olaylarındaki artış nedeniyle kapamıştı.

“Basit önlemler sağlıklı bir ekosistem yaratır”

Yasa tasarısının hazırlayıcısı olan meclis üyesi Timothy Grayson, “Kaliforniya artık sorumlu inovasyon için bir yol oluşturmaya hazırlanıyor. Tasarının kabul edilmesi, meclis ve senato üyelerinin de, sağlıklı bir kripto para ekosisteminin basit önlemler alındığı takdirde gelebileceğine inandığını gösteriyor” dedi.

Olumlu bakan eyaletlerden…

Kaliforniya kripto paralara karşı olumlu yaklaşan ancak regüle etmek de isteyen bir eyalet olmasıyla biliniyor. 2014’te Bitcoin’i regüle eden eyalet bazı kripto paraların fiat paraya dönüştürülmesine de kriterler getirmişti. Ancak uzmanlar bu durumun New York eyaletindeki BitLicense ile benzetilmemesi gerektiğini belirtiyorlar. New York özellikle erken dönemde kripto para şirketlerine karşı çok sıkı tedbirler getirmiş ve birçok şirket eyaleti 2012-13 ve 14’lü yıllarda terk etmek zorunda kalmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl