Kripto para ile yüksek kazanç vadedip 100 milyon dolar topladılar ve kaçtılar!

ABD merkezli bir kripto para platformu, bot'lar ile trade yapılarak müşterilerine yüksek kazanç vadetti ve 100 milyon dolar topladı. Kurucuların ikisi Brezilya'ya kaçarken, yakalanan bir kişi ise suçunu kabul etti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD’nin Florida eyaletinde kurulan EmpiresX adındaki bir kripto para şirketi, 100 milyon dolarlık bir Ponzi sistemi kurdu. Şirket yöneticileri bot’lar ile yapılan işlemler üzerinden kullanıcılarına yüksek kazançlar vadettiler ve siseme giren ilk müşterilere ödeme yapmayı da başardılar.

ABD’li federal savcılar yazdıkları iddianamede, ilk etapta bazı müşterilerin ödeme aldığını ancak sisteme para sokan daha sonraki kullanıcıların ise hiçbir şekilde kâr alamadıklarını belirttiler.

Günlük %1 kazanç vadettiler

İddianamede şirket kurucularının müşterilere %1’lik günlük kazanç vadettikleri ancak topladıkları paraları ise kişisel harcamalar için kullandıkları yazıldı. Toplam alınan paranın da 100 milyon doları bulduğu belirtiliyor.

2’si kaçtı biri itiraf etti

Savcılar, şirketin SEC’ye de hiçbir belge ve bilgi iletmediğini dolayısıyla konunun menkul kıymet dolandırıcılığı olarak sayılması gerektiğini de belirttiler. Kuruculardan 28 yaşındaki Joshua David Nicholas suçunu itraf ederken, Brezilyalı olan diğer iki kurucu Emerson Pires ve Flavio Goncalves’in ise ülkelerine kaçtıkları aktarıldı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl