Tokenize varlık değeri 16 trilyon dolar olacak: Danışmanlık şirketi raporu

Özellikle kripto paraların kolay alınıp satılabilmesi dünyada tokenize varlıkların da ilgi görmeye başlamasına neden oldu. Değerli metaller ve hisse senetlerinin token'laştırılmış versiyonlarının çok kullanılmaya başlamasının yanında, yayımlanan bir rapor 2030 yılında token'laştırılmış varlık değerinin 16 rilyon dolar olacağını belirtiyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dijitalleşen dünyada kripto paralar özellikle gençlerin ilgisini çekerken, her geçen gün artan ilgi hisse senetleri ve değerli metaller konusunda da dijitalleşmenin önünü açtı. Tokenize ya da token’laştırılmış varlıklar olarak da bilinen bu grup yatırım aracının ise ileriki dönemde bugüne oranla çok daha fazla ilgi görmeye başlaması bekleniyor.

“Toplam küresel hasılanın yüzde 10’una eşit olacak”

Boston Consulting Group (BCG) adlı küresel danışmanlık firmasının son raporuna göre tokenize varlıkların küresel hasıla içindeki oranı 2030 yılında %10 olacak. Raporda, şu anda 320 milyar dolar civarında olan bu değerin 8 yıl sonra 16 trilyon dolar olmasının beklendiği belirtildi. Bu da 8 yıllık süreç içerisinde 50 kattan fazla bir değer artışı demek…

“Tokenize emlak, araba filoları ve tahviller…”

BCG ve dijital borsa ADDX tarafından hazırlanan rapora göre ayrıca tokenizasyon konusunda gelişecek sektörler de daha çok; emlak, hisse senetleri, tahviller ve yatırım fonlarının yanı sıra patent ve araba filoları da olacak. Yazılan raporda tokenizasyonun ve bölüm bölüm alına bilen hisselerin de insanların önündeki yatırım engellerini kaldırdığı belirtildi ve “Minimum lot oranı sorunu ortadan kalkacak” denildi.

5 sebep sıraladılar

Rapor tokenize sektörün gelişimi için ise 5 sebep sıraladı. Birinci sırada küresel adaptasyonun ciddi şekilde arttığını gösteren işlem hacimleri yer aldı. Diğer maddeler ise ülkelerde gittikçe artan yatırımcı güveni, para otoroitelerinin onay vermesi, her geçen gün çıkarılan tokenize varlık sayısının artması ve bu konudaki geliştirici havuzunun da büyümesi gösterildi.

Hatırlanacağı üzere Haziran ayında da dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan ABD merkezli JPMorgan, blok zinciri birimi olan Onyx ile merkeziyetsiz finansa trilyonlarca dolarlık tokenize varlık getirmeyi amaçladığını duyurmuştu.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl