WOO Network, Tayvan’dan AML lisansı aldı

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Önde gelen kripto para alım satım platformundan biri olan WOO Network, Tayvan’ın mali düzenleyicisine yaptığı kara para aklamayı önleme (AML) lisansı aldı. Platform, Tayvan Bankacılık Bürosu Mali Denetim Komisyonu (FSC) tarafından yayımlanan 24 kayıtlı sanal varlık sağlayıcısı veya VASP listesinde yer alan tek yabancı başvuru sahibi oldu.

‘Tayvan’ın potansiyeli büyük’

WOO Network’ün kurucusu ve CEO’su Jack Tan yaptığı açıklamada; “Birçok yabancı sermayeli firma, portföylerini çeşitlendirmek isteyen Çin pazarına hizmet vermeye çalıştığı için bu bizim için önemli bir kilometre taşı. Kişi başına düşen yüksek geliri ve finans teknolojilerine yatkınlığı göz önüne alındığında Tayvan’ın potansiyeli başlı başına çok büyük” dedi.

WOO Network’ün Avalanche, Binance, Crypto.com, Cardano ve NEAR dahil 20’den fazla iş ortağı bulunuyor. Bugüne kadar WOO X borsasındaki toplam geçmiş işlem hacmi ise 240 milyar doların üzerinde.

FSC’ye göre, Kara Para Aklamayı Önleme Yasası’na uygunluk beyanını tamamlayan işletmeler, yasanın kendi adlarına uygulanmasından sorumlu. Onayı alanlar, sanal para platformlarında ve işlemlerinde kara para aklamayı önlemek ve terörle mücadele etmek için önlemler almak zorunda.

Bankalarla anlaşmalar yolda

WOO Network Hukuk ve AML Başkanı Chloe Tsai yaptığı açıklamada, “Platformumuzun Tayvan’daki büyük yerel bankalardan biriyle birlikte kriptodan fiat değişimine girmesini sağlamak için büyük adımlar atıyoruz. Umarım yakında diğer bankalarla da bunu gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Tayvan’ın finans sektörü, kara para aklamayla ilgili sermaye girişine karşı temkinli olduğu için uzun yıllardır katı bir şekilde düzenleniyor. Ancak hükümet son zamanlarda finansal inovasyonu teşvik etmek ve Tayvan’ı bir fin-tech merkezine dönüştürmek amacıyla kurallarını gevşetmeye devam ediyor.

WOO Network’e sosyal medyadan ulaşmak için: https://bit.ly/WOOTR-linktree

Bitcoin Haberleri

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl