Kripto fonu yöneticisi Haun: Bu ayı piyasası, öncekilerden farklı

Mart ayında kripto yatırımları için 1.5 milyar dolar fon toplayan Web3 odaklı risk sermayesi firması Haun Ventures'ın kurucusu ve CEO’su Katie Haun, mevcut ayı piyasasının 10 yıldan fazla geçmişi olan kripto para tarihinde türünün ilk örneği olduğunu söyleyerek başka düzeltmelerin yaşanacağını da ileri sürdü.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Haun Ventures kurucusu Katie Haun, Bloomberg’e verdiği röportajda, kriptodaki gerilemenin önceki döngülerden farklı olarak küresel bir ekonomik çalkantıyla aynı zamana denk geldiğini söylüyor.

Rekor seviyelerde olan enflasyon, Ukrayna’da patlak veren savaş gibi biz dizi faktörle şu anki durumun farklılığına dikkat çeken Haun, “Ciddi küresel makro koşulların ortasında bir kripto kışının henüz yaşanmadığına” inanıyor.

“Kriptonun yakın gelecekte toparlanma olasılığı düşük”

Kripto piyasalarındaki kriz, Terra LUNA, Celsius Network ve Three Arrows Capital gibi sektör devlerinin çöküşüne tanıklık ederken Haun, kripto paraların yakında toparlanma olasılığının daha düşük olduğunu öne sürüyor.

Piyasa düzeltmesinin bir sonucu olarak stratejilerinde değişen tek şeyin gerçekten erken aşamaya daha fazla odaklanmak olduğunu ifade eden Haun Ventures CEO’su, “Bazı düzeltmeler görmeye devam edeceğimizi düşünüyorum, bu nedenle geç aşama fonumuzu biraz daha yavaş dağıtabiliriz. Bu, yarı yarıya eşit bir tempoda olmayabilir ki uzun vadede bu sorun değil. Stratejimiz uzun vadede değişmedi. Kendimizi bu alana adamış durumdayız.” diye konuştu.

“Biden’ın imzaladığı kripto düzenleme çerçevesi sevindirici”

Haun ayrıca, Başkan Joe Biden’ın devlet kurumlarını kriptonun durumu ve sorunlarını incelemeye yönlendiren başkanlık kararnamesi hakkındaki düşüncelerini de paylaştı.

Haun, “Bu kararnameyi gördüğümüze çok sevindik. Normalde sevinmeniz gereken bir şey değil ama sevindik, çünkü bize göre bu, ABD hükümetinin bu alanın büyüdüğünü söylediğinin gerçek bir kabulüydü. O kadar büyüyor ki federal hükümetteki her bir kurumu bu konuda bir plan hazırlamaya yönlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bitcoin Haberleri

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl