FTX V2 geliyor: 21 Kasım’da neler değişecek?

Son yıllarda yaptığı reklam kampanyalarıyla adını duyuran FTX borsası Kasım ayından itibaren gelişmiş emir eşleştirme motoruna geçeceğini açıkladı. Bu yeni geliştirmeyle beraber emir gecikmelerindeki sürenin %50 azalacağı belirtildi.

ftx battı mı
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

FTX borsası yeni teknik geliştirmelerin olduğu “Versiyon 2″yi 21 Kasım’dan itibaren kullanıcılarına sunacak. Konuyla ilgili olarak CEO Sam Bankman-Fried, Twitter’da bir flood yazarken, “Yeni emir eşleştiricisini başlatıyoruz. Gecikmenin azalacağı ve birçok yeni özelliğin olacağı bu geliştirmeler, tüm yılın çalışmasının bir sonucu olacak” dedi.

“İşlem hacmi 2 katına çıkacak, gecikme %50 azalacak”

Müşterilerden gelen şikayetler ve öneriler sonucu bu değişiklikler ile geliştirmelerin yapıldığı belirtilirken SBF, “Bu geliştirmeler çalıştırılmaya başladığında işlem hacmi iki katına çıkacak, emir gecikmesi ise en az %50 azalacaktır” dedi.

Bilindiği üzere kripto para borsaları ve diğer trade platformları eşleştirme motorlarını alım ve satım emirlerini biraraya getirmek için kullanıyorlar. Bu motorlar sayesinde borsalardaki alım ve satım işlemleri çok daha kolay şekilde yapılabiliyor. FTX’in eşleştirme motorlarının ise uzun süredir kullanıcılardan şikayet aldığı iddia ediliyordu. Gecikmenin artması, kullanıcıların işlemlerinin daha az kârlı ya da beklendiğinin aksine zararla kapanmasına yol açabilir.

FTX’te geçtiğimiz ay yaşanan duraksama problemi için SBF, arayüz bağlantılı problemleri işaret etmişti. Problem yüzünden birçok kullanıcı FTX’in sitesine girememişti. Bu sorun, ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, borsanın en yoğun olduğu zamanlarda yaşanmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl