Celsius’ta kayıplar ortaya döküldü: Bir kişi 40 milyon dolar kaybetti

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto kredi şirketi Celsius’un mağdurları için bir web sitesi açıldı. Söz konusu sitede, şirketin iflası sonrası kullanıcıların kaybettikleri paralar miktarına göre sıralanıyor.

Geçtiğimiz haziran ayında ödeme kriziyle başlayan mücadelesi temmuz ayında ABD’de iflas başvurusunda bulunmasıyla sonlanan kripto kredi şirketi Celsius’un iflası sebebiyle mağdur olan yatırımcıların ne kadar para kaybettiğini ifşa eden celsiusnetworth.com isimli yeni bir internet sitesi açıldı.

Söz konusu internet sitesi 600 binden fazla müşteri bilgisini içeriyor. Kayıtlar, sahip oldukları kripto türlerinin yanı sıra yatırımcıların tam adlarını ve platform kapandığında her bir yatırımcının tam olarak ne kadar varlığının kilitli kaldığını detaylandırıyor.

Meraklı kişiler, talihsiz eski kullanıcıları adlarına göre arayabiliyor ya da rastgele tek tek gösterilmelerini seçebiliyor.

Listenin başındaki isim 40 milyon dolar kaybetti

Web sitesine göre, kaybedilen miktarlar büyük ölçüde değişiyor. Örneğin, diğer kullanıcılar sadece birkaç cent kaybederken toplu olarak ilk 10 kullanıcının 220 milyon dolarlık kaybı gözüküyor. 40 milyon 468 bin 920 dolarlık kaybıyla Jacob Benjamin Fite ise listenin en başında yer alıyor.

Celsius tüm kullanıcılarının bilgilerini yaydı

Söz konusu ‘liderlik sıralaması’, geçen hafta 14 bin 500 sayfadan fazla Celsius kullanıcı bilgilerini içeren bir mahkeme dosyasından kaynaklanıyor. Celsius, iflas mahkemesinin talebi üzerine platform üzerindeki kişilerin isimlerini ve işlem bilgilerini mahkeme heyetiyle paylaşmıştı. Son duruşmalarda Celsius’un bu konuda kişisel bilgilerin gizli kalması yönünde bir talepte bulunduğu ancak yargıcın bu talebi reddettiği bildirilmişti.

Yöneticiler iflas etmeden milyonlarca dolar çekmişti

Öte yandan, belgeler Celsius yöneticilerinin kredi kuruluşu iflas etmeden önce hesaplarından nasıl milyonlar çekebildiklerini ortaya koymuştu.

Geçtiğimiz günlerde, şirketin eski CEO’su Alex Mashinsky, eski CSO’su Daniel Leon ve CTO’su Nuke Goldstein’ın iflastan bir süre önce platformdan 56 milyon dolar para çektiği ortaya çıkmıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl