CZ’den Reuters’e tepki: Sınırı aştılar! Çocuklarıma kadar getirdiler

Binance borsasının CEO'su Changpeng Zhao, Reuters haber ajansına ve onun bir muhabirine çok sert tepki gösteren bir yazı yayımladı. Reuters muhabirinin tolere edilemeyecek konulara girdiğine ve kendisinin henüz yürümeyi bile yeni öğrenen çocukları hakkında haber yapmaya varacak kadar ileri gittiğini söyledi. CZ ayrıca "Ailemin güvenliğinden emin olmadığım sürece gazetecilerle açık bir iş ilişkisine sahip olmayacağım" dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyanın en büyük borsası olarak kabul edilen Binance’in başarılı CEO’su Changpeng Zhao, şu ana kadarki en sert açıklamalarından birini yaptı ve Reuters’in bir muhabirini sert bir dille eleştirdi.

“Çocuklarımın güvenliği tehlikeye düşebilirdi”

Binance’in resmi sitesinden uzun bir açıklama yapan CZ, gazetecilerle uzun süredir açık ve samimi şekilde bilgi paylaşımı yaptıklarını ve onların taleplerini %99.9 oranında karşılamaya çalıştıklarını belirtti ve şunları söyledi:

“Gazetecilerle şeffaf ve güçlü bir ilişki kurmanın çok zor olmadığını öğrendim. Bu da içi dolu bir habercilik ortaya çıkardı. Ancak bazı istisna durumlar da yaşanıyor. Bu Reuters muhabiri bizimle ilgili sürekli olarak anonim kaynakalrdan aldığı olumsuz haberler yapıyor. Hatta Reuters ile olan bu karşılıklı güvenin bozulması nedneiyle, bu muhabirle olan e-mail yazışmalarımızı bile açıklamak zorunda kaldık. 10 Ekim günü ise Reyters ve bu muhabir tekrar bize geldi ve bazı sorular sordu. Regülasyonlara uyumluluk ve benim liderlik tarzımla ilgili sorular… Bunlar aslında adil alanlar ancak bu sefer çizgiyi aştılar ve savunmasız bölgeye girdiler. Benim çocuklarım hakkında haber yapacakları intibasını aldım. Benim yürümeye yeni başlayan çocuklarım kamu yararıyla hiçbir alakası yok. Ve bunu bilen muhabir onlarla ilgili bilgileri yayınlayarak aslında onalrı tehlike altına sokuyordu. Bu kabul edilemez ve tolere edilemez bir durumdur”

“Ofislerimizin yerini neden paylaşmıyoruz?”

Güvenlik sebeplerinden ötürü ofislerinin yerlerini açıklamaladıklarını ve çalışanlarının da medyatik kişiler olmalarını sitemediğini dile getiren Zhao şu ifadeleri kullandı:

“Aslında ofislerimizin yerini paylaşmama nedenimiz, ailemin medyada gözükmemesini istemememle de aynı… Özellikle son 2 yılda çok fazla devlet kurumuyla çalıştık ve kripto para endüsrisinin daha temiz bir alan olmasını sağladık. Sayısız suç organizasyonunun varlıklarının küresel çapta dondurulmasını ve ele geçirilmesini sağladık. Dolayısıyla ofis lokasyonlarımızın konumu için de dikkatli favranmak zorundayız. Çalışanlarımı güven altında korumak benim görevlermden biri… Tabii regülatörler bizim hangi ülkede nerede çalıştığımızı biliyorlar ve onlarda açık adreslerimiz mevcut. Paris ve Dubai’de zaten ana ofis açtık”

“Yüz yıldan fazla yaşayacak olan bir şirket oluşturuyoruz”

Son sözlerinde prensipler ve Binance’in çalışmalarından bahseden CZ, kendisinin ve ekibinin uzun vadeli olarak çalıştığını belirtti:

“Bu benim normalde yazdığım metinlerden de uzun bir blog yazısı oldu. Ailemin güvenliği ve gazetecilerle olan ilişkilerin şeffaf olması benim ilkelerim arasında ancak ilki olmadan ikincisinin olması da mümkün değil. Biz şirket olarak uzun vadeli düşünüyoruz. Yarın için düşünmüyoruz. Ya da bu yıl ya da gelecek yıl için… Biz, yüz yıldan uzun süre yaşayacak olan bir şirket inşaa ediyoruz”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl