6 milyar $’lık Konami’den Web3 ve NFT atağı: Yeni pozisyonlar açıldı

Japonya merkezli olan ve ürettiği oyunlarla senelerdir dünyada önemli bir isim yapmış olan Konami şirketi Web3 dünyasına da adım atmaya hazırlanıyor. Firma, oyunlarını Web3 ve metaverse ile entegre etmek adına 13 yeni işe alım pozisyonu açarken NFT'ler konusunda da projeler hazırlıyor.

web3
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

6 milyar dolardan fazla piyasa değeriyle dünyanın en önemli oyun geliştiricisi şirketlerinden biri olan Konami de Web3 ve metaverse dünyasına giriyor.

1960’lı yılların başında Kagemasa Kozuki adlı geliştirici tarafından kurulan ve bir dönem atari adı verilen makinelerden birçok bilgisayar oyununa kadar ürünler geliştiren şirket bugün ise akıllı telefonlar için ücretsiz futbol oyunları tasarlıyor.

Blok zinciri tabanlı platformda NFT işlemleri yapılacak

Tokyo merkezli firmanın bugün yaptığı basın açıklamasında, Web3 ve metaverse konusunda önemli adımlar atma plânını ortaya koyulurken, oyun içi NFT değiştokuş hizmetlerini de devreye sokmaya hazırlandığı belirtildi. NFT’ler blok zinciri tabanlı bir dağıtım platformunda işlem görecel. Şirket bu projelerle ilgili yeni işe alımlar da yapacak. Tasarımcı, sistem mühendisi, proje yöneticisi ve fikri mülkiyet hakları konusunda işe alım pozisyonları açıldı.

Japonya’nın metaverse yatırımları büyüyor

Özellikle Uzakdoğu ülkeleri metaverse, Web3 ve oyun konusunda ciddi ilerleyişine devam ediyor. Güney Kore ve Japonya bu konuda başı çekerken, diğer Japon oyun firmaları Square Enix ve Sega daWeb3 teknolojisini oyunlarına entegre etme kararlarını açıklamışlardı. Geleneksel oyunların hayranları olanlar ise oyun şirketlerinin bu politikalarına, bu dünyayı ihmal edeceklerini öne sürerek karşı çıkıyorlar.

Konami bir dönem Türkiye’de de çılgınlık seviyesinde oynanan Winning Eleven futbol oyun serileriyle de biliniyordu. Oyun daha sonra yine çok bilinen Pro Evolution Soccer (PES) adını almış son olarak ise eFootball olarak adlandırılmıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl