El Salvador’lular Bitcoin projesini başarısızlık olarak görüyor

Geçtiğimiz sene Eylül ayında Bitcoin'i resmi para ilân eden El Salvador'da halkın büyük bölümü hala benimsenme konusunda geri kalırken, yapılan son araştırma ise %77'lik bölümün Bitcoin adımını bir başarısızlık olarak tanımlandığını gösterdi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Latin Amerika ülkesi El Salvador geçen sene Eylül ayında dünyanın Bitcoin’i resmi para ilân eden ilk ülkesi olurken, o dönemden bu yana yaşanan büyük düşüşler de halkın Bitcoin başta olmak üzere kripto paralara bakış açısını olumsuz etkiledi.

Central America Universitesi’nin yaptığı son araştırma ise El Salvador halkının Bitcoin projesini bir başarısızlık olarak gördüğünü gösteriyor. Üniversite anketine katılanların %77’si projenin başarısızlıkla sonuçlandığını düşündüklerini belirttiler.

%75’ten fazla 2022’de kripto para kullanmadı

Araştırmada başka ilginç sonuçlar da vardı. Yüne büyük bir kısım (%75.6) 2022 yılında hiçbir kripto para ya da dijital varlığı kullanmadığını söyledi.

“Başkan artık Bitcoin alımını bırakmalı”

Öte yandan çalışma devlet başkanı Nayib Bukele’ye de ilerleyen dönemdeki seçim için mesaj olabilecek bir sonuç da veriyor. Anket katılımcılarının %77’lik kısmı Bukele’nin artık halkın parasıyla Bitcoin alımı yapmayı bırakması gerektiğini belirttiler.

Üniversite rektörü Andreu Oliva anket çalışmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hükumetin halk tarafından en sevilmeyen hareketi Bitcoin’i resmi para yapmak olarak gözüküyor” dedi.

El Salvador halkının en çok ücret ödediği konulardan biri de özellikle sınır ötesi ödemeler olarak görülürken, buna rağmen Eylül ayında kripto para ile ödeme yapanların oranının da %2’den az olduğu görülüyor. El Salvador’un Bitcoin’i resmileştirmesindeki en büyük amaç sınır ötesi ödemeler ve havale işlemlerine ödenen ücretlerin azaltılmasıydı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl