SBF mesajı verdi: FTX kendi sabit coin’ini çıkarıyor

Son dönemin en çok tartışılan ve regülasyon açıklamalarıyla da kripto para dünyasının tepkisini çeken ismi Sam Bankman-Fried, FTX borsasının kendi sabit coin'ini çıkarabileceğini belirtti. Genç CEO, bu durumu ortaklık kuracakları bir şirketle yapmak istediklerini söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Son yıllarda aldığı yüzmilyonlarca dolarlık yatırımlarla ciddi bir büyüme kaydeden ve özellikle ABD’de büyük bir sıçrama yapan FTX borsası şimdi de kendi sabit coin’ini çıkarmak istiyor.

“Kısa süre içinde açıklama yapacağız”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan FTX’in genç kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried, sabit coin çıkarma konusuna olumlu baktıklarını ancak bunu tek başlarına yapmak istemediklerini belirtti:

“Evet bunu yapmak istiyoruz. Aslına başlamıştık ama bir süre durdurduk çünkü bu konuda bir ortaklık yoluyla ilerlemek daha iyi olacak. Çok uzun sürmeyecek şekilde, önümüzdeki dönemde bizden bu konuyla ilgili bir açıklama duyacaksınız”

Binance’e karşı bir hamle mi?

Bilindiği üzere FTX borsası kendi sabit coin’ini çıkaran ilk kripto para borsası olmayacak. 2019 yılında Binance de Paxos ile anlaşarak adı BUSD olan kendi sabit coin’ini çıkarmıştı. Binance, Eylül ayı sonunda da başta USDC olmak üzere birden fazla sabit coin çiftinin işlemlerine son vermiş ve bu token’ları BUSD’ye çevirmişti. BUSD şu anda, USDT ve USDC’nin ardından piyasadaki en büyük üçüncü sabit coin konumunda… FTX’in bu hamlesi Binance’e karşı atılmış bir adım olarak da yorumlanabilir.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl