Kripto para türev borsası Deribit de hack’lendi: 28 milyon $ kayıp

Dünyanın en büyük kripto para türev borsası olarak görülen Deribit de hack'lenen platformlar kervanına katıldı. Borsanın bir sıcak cüzdanından toplamda 28 milyon dolara varan varlık çalındı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

2022 yılı hack saldırılarının zirve yaptığı bir yıl olarak hafızalara kazınırken, bu anlamda rekorların kırıldığı Ekim ayının ardından Kasım da hızlı başladı. Büyük türev borsası Deribit, bir sıcak cüzdanının hack’lenmesi ve 28 milyon dolar değerde varlıkların çalınmasının ardından platformdan çekim işlemlerini durdurduğunu açıkladı.

Saldırganların, borsanın Bitcoin, Ethereum ve USDC cüzdanlarına sızabildikleri ve çalınan varlıkların bu 3 kripto para olduğu belirtiliyor.

Borsadan yapılan açıklamada kullanıcı fonlarının şirket rezervlerinden karşılanacağı belirtildi:

“Müşteri varlıkları ya da herhangi diğer soğuk saklama adresleri olaydan etkilenmemiştir. Bu tür olaylarda kaybı en aza indirgemek için müşteri fonlarının %99’unun soğuk cüzdanlarda tutulması şirket politikasıdır. Kayıp yaşayanlara gönderme işlemleri başlatılmıştır ve gerekli doğrulamaların ardından hesaplara geçecektir”

Borsa ayrıca şirketin güvenlik önlemlerinin yeniden yüzde 100 seviyesine gelinceye kadar çekim işlemlerini açmayacağını da duyurdu.

2022 yılında yapılan hack saldırıları sonucu platformlardan toplamda 3 milyar dolara yakın değerde varlık çalındı. Bu rakamın yaklaşık 750 milyon doları ise sadece Ekim ayında hacker’ların eline geçmişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl