ABD, 50 binden fazla Bitcoin’e el koydu

ABD Adalet Bakanlığı, bir eve baskın düzenleyerek ele geçirdiği cihazlarda tutulan 50 binden fazla Bitcoin'e el konulduğunu açıkladı. Söz konusu Bitcoin'ler, Kasım 2021'de ele geçirilirken kanunen el koyma işlemi ise bugün yapıldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD New York Güney Bölge Savcısı Damian Williams, yaklaşık 1 sene önce Kasım ayında bir evde ele geçirilen 50 binden fazla Bitcoin’e Adalet Bakanlığı tarafından el koyulduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili olarak evine baskın düzenlenen James Zhong adlı kişinin 2012 yılının Eylül ayında kanun dışı olarak Silk Road sitesinden 50 bin Bitcoin çaldığını belirten savcı Williams, ayrıca Zhong’un suçunu Cuma günkü duruşmada kabul ettiğini de belirtti. Bitcoin’ler in ele geçirildiğindeki toplam piyasa değeri ise 3.3 milyar dolardı. Rakam şu anda ise 1 milyar dolar civarında…

ABD’de 9 Kasım 2021’de güvenlik güçleri, James Zhong’un evine operasyon düzenlemişler ve 50 bin 676 Bitcoin’in yanında Zhong’un emlak şirketinin bazı hisse senedi dosyalarıyla 660 bin dolarlık nakdini ele geçirmişlerdi. O dönemin parasıyla 3.36 milyar dolar, ABD tarihinin en büyük kripto para operasyonu olmuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan savcı Wiliams şu ifadeleri kullandı:

“James Zhong 10 yıldan fazla bir süre önce elektronik dolandırıcılık faaliyeti altında yaklaşık 50 bin Bitcoin çaldı. Geçen zaman diliminde Bitcoin’lerin nerede oldukları araştırılırken varlıklar toplamda 3.3 milyar dolara çıkacak kadar değerlendiler. Kripto para teknik takip teknolojisi ve polislerin eski tarz ve tecrübe gerektiren çalışmaları sayesinde bu büyük miktardaki suç ürünleri ele geçirilmiştir. Bu dava da gösteriyor ki, biz, ne kadar teknik şekilde saklanırsa saklansın parayı takip etmeye devam edeceğiz”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl