SEC ve CFTC’den FTX ve Alameda’ya soruşturma geliyor

ABD'nin iki önemli regülasyon kurumu SEC ve CFTC, FTX ile Alameda şirketleri hakkında soruşturma başlatmak için çalışmalara başladı. SEC'nin ise Alameda Research şirketini aylardır inceleme altında tuttuğu belirtildi.

sec
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

FTX borsasının sadece 2 günlük sürede iflasın eşiğine gelmesi ABD’li regülasyon kurumlarını da hareket geçirdi. Bloomberg’in haberine göre ülkenin iki büyük kurumu Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), FTX ve onun FTX US ile Alameda şirketleriyle olan ilişkileri hakkında soruşturma başlatmaya hazırlanıyor.

İki kurumun ayrıca, FTX’in müşteri fonlarını “kötü niyetli” kullanımı konusunu da ciddi şekilde araştıracağı belirtiliyor.

“SEC aylar önce başladı bile…”

Bloomberg’in isimlerini açıklamadığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde ayrıca SEC’nin, FTX’i aylar öncesinden incelemeye başladığı da kaydedildi. SEC’nin inceleme başlattığı alanın, FTX’in kredi faaliyetleri olduğu yazıldı.

CFTC’nin de, FTX’in FTX US ile Alameda arasındaki bağlantıyı araştıracağı bilgisi verildi. Genelde türev işlemler merkezli konulara eğilen CFTC’nin bu bakış açısı, FTX olayında bir dolandırıcılık ya da manipülasyon hareketi görülmesi durumunda değişebilir ve kurum bundan sonra bu konulara da eğilmeye başlayabilir.

Yaşanan olaylarla ilgili dün konuşan Gary Gensler da, daha fazla regülayon olması gerektiğini söylemişti. Ancak ABD’li bir senatör olan Tom Emmer da, Gensler FTX’e bazı kanuni açıklar konusunda yardımcı olduğu konusunda çok ciddi iddialar ortaya atmıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl