Kriptoda bir başka ‘rug pull’ olayı: Token fiyatı yüzde 95 düştü

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Binance Smart Chain üzerinde yer alan ve Flare Networks ile yalnızca isim benzerliği taşıyan FLARE’deki ‘rug pull’, token sahiplerinin yaklaşık 17 milyon dolarlık kaybıyla sonuçlandı. Kripto para piyasasında son yıllarda yaygın olan rug pull, geliştiricilerin projeyi terk ederek yatırımcıların paralarıyla kayıplara karıştığı bir dolandırıcılık türünü ifade ediyor.

4000 BNB çalındı

Bugün meydana gelen olayda, blok zinciri güvenlik şirketi PeckShield‘ın belirlemelerine göre, 4000 BNB çalındı. Yaklaşık 17 milyon dolar değerinde olan bu BNB’ler, Tornado Cash kullanılarak aklandı.

Saniyeler içinde yüzde 95 düştü

Pancakeswap üzerinde işlem gören token’ın fiyatı, saniyeler içinde yüzde 95’ten fazla düştü. Öncesinde, 25 dolardan alınıp satılan FLARE, rug pull ile birlikte sıfırlandı.

Kripto para piyasasında bugüne kadar pek çok rug pull olayı yaşandı. Bunların en büyüğü, 4 milyar dolardan fazla yatırımcı parasının çalındığı OneCoin’di. Bir başka örnek ise, 2021 yılında Netflix’in popüler dizilerinden Squid Game’den esinlenerek oluşturulan Squid Game’di (SQUID). Satmaya izin vermeyen bir işlev eklenen token, piyasaya sürüldükten sonra haftalar içerisinde muazzam bir artış yaşadı ve yüzde 34 binin üzerinde yükselerek 2 bin 800 dolara kadar çıktı. Büyük darbe ise burada geldi. Açık bir rug pull operasyonuyla tek mumda 0.005 doları gören SQUID, 40 binden fazla kişiyi dolandırdı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl