Binance CEO’su, tüm borsalara çağrı yaptı ve 6 ilke sıraladı

Binance CEO’su Changpeng Zhao, platformun blog sayfasında, Binance'in ve diğer tüm merkezi borsalar için altı ilke sıraladı. Zhao, bunların kullanıcıların güvenini sağlamak için benimsenmesi gerektiğini savundu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, “Yakın zamanda, FTX’in bariz dolandırıcılığından haksız bir şekilde etkilenen sağlıklı işletmeleri desteklemek amacıyla bir sektör kurtarma fonu oluşturmak için çalışacağımızdan bahsetmiştim. Yakında bu konuda daha fazla bilgi vereceğiz.” diye başladığı blog yazısında tavsiyelerde bulundu.

Geçen hafta yaşananların ışığında, Binance’in ve diğer tüm merkezi borsaların kullanıcılarımızın güvenini sağlamak için benimsemesi gereken en önemli altı gerekliliği yazmak zorunda hissettiğini bildiren CZ, “Henüz emekleme aşamasındayken birkaç kötü aktörün bu sektörün itibarını zedelemesine izin veremeyiz.” ifadelerini kullandı.

Kullanıcı fonlarının asla yanlış yönetilmemesi gerektiğini belirten Zhao “Borsa işlemleri şeffaf olmalıdır ve Binance’in örnek teşkil etmesi gerektiğini biliyoruz.” diyerek merkezi borsa kullanıcılarını güvenli ve emniyetli tutmaya yardımcı olacağını öne süren o ilkeleri şöyle sıraladı:

1 – Kullanıcı fonları ile riske girmeyin

  • Kullanıcı fonları asla alınıp satılmamalı veya yatırımda kullanılmamalı
  • Kullanıcılar için proaktif olarak risk uyarıları sağlanmalı, böylece kriptodaki volatiliteyi anlayabilirler.

2 – ‘Native’ token’ları asla teminat olarak kullanmayın

  • ‘Native’ token’lar borsayı işleten şirket tarafından oluşturulan borsa token’larıdır.
  • ‘Native’ token’lar blok zincirlerinin işleyişinde ayrılmaz bir rol oynar ve blok zinciri için güçlü temeller sağlar
  • Sağlıklı bir ‘native’ token, başarılı bir blok zincirinin can damarıdır
  • Kullanıcıların, seçtikleri blok zincirinin dayandığı ‘native’ token’a güvenebilmeleri gerekir.

Ayrıca yaygın bir hizmete de ihtiyaç bulunuyor

BNB tarafından desteklenen, topluluk odaklı, merkeziyetsiz ve sansüre dirençli bir blok zinciri olan BNB zinciri buna bir örnek.

Likidite: BNB’nin otomatik yakma sistemi, toplam arzını sürekli olarak 100.000.000 BNB’ye düşürmeye devam ediyor. BNB’nin fiyatına ve BNB Smart Chain’de üretilen blok sayısına bağlı olarak yakılacak BNB miktarını ayarlayarak daha fazla şeffaflık ve öngörülebilirlik sağlanıyor.

Hizmet: Bir dizi farklı alanda ilginç oyunlar, merkeziyetsiz sosyal uygulamalar gibi dApp’ler oluşturmak.

3 – Varlıkların canlı kanıtını paylaşın

  • Binance’in açık olmaya ve ekosistemde güven inşa etmeye yönelik devam eden çabalarının bir parçası olarak, önemli sıcak ve soğuk cüzdan adresleri hakkında bilgi paylaşmaya başladık.
  • Bu, birkaç hafta içinde toplulukla paylaşacağımız Merkle ağacı fon kanıtı üzerinde çalışmamızın bir başlangıç noktası.
  • Amacımız, platformumuzu kullanan kişilerin finansal hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak kararlar almalarına yardımcı olmak.
  • Sektördeki diğer oyuncular bu şeffaflığı zaten sağlıyor ve bu çabalarından dolayı onları takdir ediyoruz. Şimdi tüm sektörü, birkaç çürük elmanın bu sektörü temsil etmediğini gösterebilmemizi sağlamak için aynısını yapmaya çağırıyoruz.

4 – Güçlü rezervler tutun

Olağanüstü durumları karşılamak için SAFU fonunu kurduk. Bugün fonda yaklaşık 1 milyar dolar bulunuyor.

Sektördeki diğer şirketler de benzer bir şey yapmayı taahhüt etmeli.

5 – Aşırı kaldıraçtan kaçının

  • Büyümeyi finanse etmek için borç almak akıllıca bir tercih değil.
  • Kriptoda çok fazla volatilite var. Binance’in sermaye yapısının borçsuz olmasının nedeni de bu.
  • Sektör ortaklarımızı da aynı şekilde mali açıdan dikkatli olmaya çağırıyoruz.

6 – Güvenlik protokollerini güçlendirin

  • Endüstri ve proje protokollerinin bu kadar hızlı değişmesi nedeniyle, sektörün borsalar ve projeler için güvenlik önlemlerinin kalitesine yönelik standartları belirlemek üzere birlikte çalışması gerekiyor.
  • Çalınan fonların soruşturulmasını ve geri kazanılmasını desteklemek için kolluk kuvvetleriyle güçlü bir ortaklık gerekli
  • Yeni projelerin ihtiyaç duydukları güvenlik önlemlerini almalarına yardımcı olmak için daha iyi bir programa ihtiyacımız var.
  • Varlıkların blok zincirindeki karmaşık akışını daha net hale getirmek için, mevcut modellerimizdeki kusurları gidermek üzere zincir üstü analize yatırım yapmaya hazır olmamız gerekiyor. Şeffaflığı sağlamak için bunları ele almalıyız.
  • Tüm borsalar sıkı KYC ve AML önlemlerine tabi olmalı.

Binance CEO’su sektöre dair ‘ilke’lerini sıralamasının ardından diğer tüm merkezi borsaları bu önerileri benimsemeye çağırdı.

CZ, “Zor kazandıkları paralarını bize yatırmaya karar veren insanlara karşı bir sorumluluğumuz var.” diyerek regülatörlere ve topluma karşı birkaç kötü aktörün bu sektörün simgesi olmadığını kanıtlamanın kendi gibi sektör oyuncularının sorumluluğunda olduğunu hatırlattı.

Binance Haberleri

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl