ABD’li senatör Brown: Kripto para, finansal sistemi çökertebilir

Kripto paralar konusunda sık sık uyarılarda bulunmasıyla tanınan ABD Senatosu Bankacılık Komitesi Başkanı Sherrod Brown, FTX'in çöküşünün ardından kripto paranın 'finansal sistemi çökertebileceği' uyarısında bulundu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Senato Bankacılık Komitesi Başkanı Sherrod Brown, FTX’in çöküşünün ardından kripto konusunda alarm verdi.

Bu yıl kripto para değerlerinin 2 trilyon dolar çöktüğünün altını çizen Brown, “Tarihimizdeki geçmiş finansal krizlerle paralellikler olması rahatsız edici.” dedi.

“Kriptonun yararlı olduğu tek bir şey yok”

Kripto paraların spekülasyon, dolandırıcılık, yaptırımlardan kaçınma ve hırsızlık için kullanıldığını öne süren Brown, yüzlerce spekülatif kripto paranın kullanılabileceği faydalı veya yararlı bir şeyin olmadığını belirtti. ABD’li senatör sektörün kabulü konusundaki partizan bölünmeye dikkat çekerek sözlerine, “Benim tarafımdaki birçok kişi bu konuda uyarı bayraklarını kaldırdı. İhtiyacımız olan son şey, riskli yeni finansal ürünlerin finansal sistemimizi çökertmesidir.” diyerek devam etti.

Brown daha önce de çok kez sektörü eleştirmişti, ancak son yorumlarını FTX’in çöküşü bağlamında dile getirdi.

“Asıl sorun müşterilerin paralarının kullanılması”

Brown’ın Cumhuriyetçi mevkidaşı Senatör Pat Toomey, “FTX’de ne tür varlıkların tutulduğu gerçekten önemli değil. Önemli olan insanların bu varlıklarla ne yaptığıdır.” dedi. Toomey bu durumu MF Global’in iflasına benzetirken asıl sorunun müşterilerin paralarının kullanılması olduğunu belirtti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl