Strike CEO’su Jack Mallers: FTX ve SBF nitelikli dolandırıcılık yaptı

Bitcoin'e verdiği destekle bilinen ve şirketi Strike ile kripto para ödemelerini aktif hale getiren Jack Mallers, FTX borsasının iflasını "tam bir nitelikli dolandırıcılık" olayı olarak yorumladı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD’li ödeme şirketi Strike’ın genç CEO’su Jack Mallers, FTX borsasının iflası ve yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Net konuşan tarzı ve açıksözlü oluşuyla bilinen başarılı CEO, FTX borsasının bir dolandırıcılık faaliyeti içine girdiğini belirtti.

ABD medyasndan CNBC’deki bir yayına bağlanan Mallers, Bitcoin’in bir kez daha diğer kripto paralardan ayrıldığını söyledi ve  şu ifadeleri kullandı:

“Yapılanlar nitelikli dolandırıcılık”

Benim, Strike’ın ya da genel manada Bitcoin’in SBF ya da FTX ile hiçbir ilgisi yok. Bu yaşananlar iğrenç ve kötü niyetli suçtan başka bir şey değil. Aşağı sokakta benim arabamı çalsalar bu da bir suç. Aynı şey. Ama o arabanın çalınmasıyla Bitcoin’in ne kadar ilgisi varsa, bu olaylarla da o kadar var. Bu durum yüksek nitelikli bir dolandırıcılık ve suç faaliyetidir. Bu kişi havadan para yarattı, o parayı teminat gösterip, kullanıcı fonlarını kullanıp borç aldı ve battı.

“Bu coin’ler suç işlemeye yardım ediyor”

Yine de insanların bu yaşanan olaylar sayesinde artık ‘sadece Bitcoin ve diğerleri’ olduğunu görmeye başlamaları güzel. Kripto endüstrisi ve blok zinciri dedikleri şeyler sadece trend üzerinde bir arbitraj yapmaktır. İnsanoğlu Bitcoin’i keşfederek zaten yolunu bulmaya başladı. Yaşayan bir toplumun çekirdeği nasıl paraysa biz de onun en mükemmel halini yaratmış durumdayız. Bitcoin dışında kalan turuncu coin, pembe coin ya da FTT coin gibi kripto paralar ise sadece bu trend üzerinden arbitraj ile para kazanmaya yarayan ve hatta suç faaliyetlerinde bulunulmasını sağlayan varlıklardır. Ve bu artık durmalı.

“Maymun resimleri ve FTX coin ile Bitcoin’in arasındaki fark görülmüş oldu”

Ancak bu pahalı ders bize Bitcoin ve diğerleri olduğunu tekrardan gösterdi. Bu yaşananlar beni hiç şaşırtmadı bile… FTX’in hiç Bitcoin’i olmaması da şaşırtmadı. Çünkü eğer suç işlemek, dolandırıcılık yapmak isterseniz, maymun resimlerini yüksek fiyattan satıp para yıkamak isterseniz Bitcoin kullanmazsınız. Bu trend üzerinde yapılan arbitrajlar artık çöktü. Her şey bitti. İnsanlar mühendisliği iyi yapılmış ve insanlık için vâr olan bir araç ile sahte FTX coin arasındaki farkı görmüş oldu.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl