Son yıllarda bulut depolama sistemleri, ön plana çıktı. Bu alandaki gelişmeler, Amazon, Microsoft ve Google gibi devlerin kârlılıklarına da büyük etki etti. Son araştırmalar, bulut bilişim pazarının yüzde 34’üne Amazon, yüzde 21’ine Microsoft Azure ve yüzde 11’ine ise Google Cloud’un hakim olduğunu gösteriyor. Ancak bu dağılım, önümüzdeki yıllarda blok zinciri tabanlı merkeziyetsiz sistemlerle oldukça değişebilir.
[toc]
SNM coin nedir?
SONM, yukarıdaki örnekler ile aynı alanda yarışan blok zinciri projelerinden biri. Peki SNM coin nedir? SNM coin, merkeziyetsiz bulut hizmeti sağlayan, SONM platformunun token’ıdır. SNM, platform içerisinde ödemeler için kullanılır.
Özet bilgiler
- Kurucusu ve kuruluş yılı: Alexei Antonov ve Sergei Ponomarev / 2017
- Blok zinciri: Ethereum, Binance Chain
- Toplam arzı: 44 milyon 400 bin SNM
- Dolaşımdaki arz: 44 milyon 400 bin SNM
- Piyasa değeri: 125 milyon dolar
- Projenin amacı: Merkeziyetsiz bulut hizmeti sağlamak.
SONM ile kullanıcılar, donanımlarını kiralayıp gelir elde edebiliyor veya bir başkasının donanımını kullanabiliyorlar. Bunu yaparken de derecelendirme sisteminin avantajından yararlanabiliyorlar. Kiralamaların yapıldığı SONM pazar yerinde her kullanıcının geçmiş işlemlerine dayalı olarak bir derecelendirme puanı da bulunuyor. Bu sistemle birlikte kötü niyetli kişilerin platformu kullanması engelleniyor. SONM platformu halihazırda aktif şekilde kullanılıyor. Bugüne kadar platformda 432 bin 957 işlem yapıldı.
SONM, 2017 yılında Alexei Antonov ve Sergei Ponomarev tarafından kuruldu. Proje, o yılın haziran ayında yapılan token satışıyla yaklaşık 42 milyon dolarlık fon topladı. Token satışına 8 bin 774 kişi katılım sağladı. SONM’nin iki kurucu ortağından biri olan Antonov, bilgisayar güvenliği mezunu ve 2016’dan bu yana Bitcoin, blok zinciri teknolojileri ve dijital varlıklar üzerine çalışma yapıyor. Bir diğer kurucu ortak Ponomarev ise, henüz 22 yaşında projenin kurucularından biri oldu. Ponomarev, akıllı sözleşme geliştirme, JavaScript ve Solidty programlama alanında uzman. Resmi internet sitesine göre, SONM ekibi, yaklaşık 70 kişiden oluşuyor.
SNM coin neden artıyor?
SNM fiyatı, son saatlerde sert artış yaşadı. Kripto para, 0.19 dolardan işlem görürken 3.30 dolara kadar yükseldi. SNM, saatler içerisinde yüzde 1600 oranında (ilerleyen saatlerde yüzde 7000’i gördü) değer kazandı. Bu hızlı artış, kripto paranın işlem hacmini de katladı. SNM, Binance üzerinde BTC ve ETH’nin ardından en çok işlem gören üçüncü kripto para oldu. Bugünkü yükselişle birlikte SNM’nin piyasa değeri de 100 milyon doları aştı ve 125 milyon doları gördü. SNM’nin güçlü fiyat artışının arkasında henüz ortaya çıkan somut bir gelişme yok. Doğrulanmış verilere göre, dolaşımda 44 milyon 400 bin SNM bulunuyor. SNM, Binance borsasının yanı sıra Bitget’te de listeleniyor.
SNM coin ne zaman çıktı?
SNM, ilk olarak 2017 yılında piyasaya sürüldü. Projenin token’ı daha sonraki yıllarda Ethereum’dan Binance Smart Chain’e taşındı.
Alper
Eline verdiler yine milletin