AAVE ve Curve manipülatörü milyonlarca dolar kaybetti

Geçtiğimiz ay Solana tabanlı DeFi platformu Mango Markets'ta yaptığı fiyat manipülasyonlarıyla 100 milyon dolar kazanan Avraham Eisenberg adlı kripto trader'ın aynı oyunu Aave ve Curve ekseninde bu kez tutmadı.

hack (3)
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ekim ayındaki Mango Markets saldırısının arkasındaki isim olan Avraham Eisenberg adlı kripto para trader’ı benzer bir oyunu oynamak isterken milyonlarca dolar zarar etti.

Merkeziyetsiz finans protokolü olan Aave’den 40 milyon adet Curve (CRV) kredisi alan Eisenberg, açtığı kısa pozisyonlardan ciddi meblağlar kazanmak için CRV’leri sattı.

Oyun bu kez tutmadı

Ancak Eisenberg’ün plânları bu kez istediği gibi gitmedi. CRV fiyatı dün sabah saatlerinde 0.53 dolardan 0.40 dolara düşse de, kısa sürede toparladı ve 0.71 dolara kadar çıktı. Eisenberg’ün pozisyonları ise tamamen tasfiye oldu. DeFiMoon’dan alınan verilere göre Eisenberg’ün CRV’de 17 milyon dolarlık “short” pozisyonu bulunuyordu. Eisenberg, 14 Kasım’dan itibaren CRV’yi short’lamaya başlamıştı bile…

Haftalar önce taktiğini açıklamıştı

Eisenberg aslında 19 Ekim günü taktiğini Twitter üzerinden açıkça takipçilerine haber vermişti. 9 basamaklı kazançlar yani yüz milyonlarca dolar kazanmak için uygulanacak olan adımları yazan Eisenberg, “Aave’nin bu konuda güvenli bir yer olduğunu öğrendim. Hukuki ya da finansal tavsiye değildir ancak eğer bu taktikle 9 basamaklı bir para kazanırsanız bana da bahşiş vermeyi unutmayın” dedi.

Bu tweet’ten sonraki haftalarda ne Aave ne de onun finansal modelini belirleyen platform olan Gauntlet herhangi bir önlem alma yoluna gitmedi.

Ancak dün öğle saatlerinde artık Eisenberg’ün short pozisyon operasyonu başarısız olmuştu bile… Gauntlet, Aave’in olaydan nispeten yara almadan çıktığını belirtti ve ” Aave üzerindeki CRV yok etme denemesi başarısız ve kârsız şekilde sona ermiştir” dedi. Ancak bu açıklamaya rağmen Aave’de 1.6 milyon dolarlık bir “batık borç” oluştuğu öğrenildi.

Yapılan saldırının ardından ise Aave’de diğer kripto paralar üzerinden yeni bir saldırı yapılmasını engellemeyi amaçlayan bir yönetişim teklifi ortaya atıldı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl