Bitcoin madencilik şirketinin çöküşü, milyarder yatırımcıya büyük darbe vurdu

Yeşil enerjiyle Bitcoin madenciliği yapan ancak fiyatlardaki düşüşlerden çok kötü etkilenen Iris Energy şirketinin iflasın eşiğine gelmesi 8.5 milyar dolardan fazla serveti olan Avustralyalı işadamı Mike Cannon-Brookes'un da yatırımlarının erimesine yol açtı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto paralarda yaşanan büyük kriz ve fiyat düşüşler Bitcoin madencilik şirketleri ve onların yatırımcılarına da büyük darbe vurdu. Avustralya merkezli olan ve aynı zamanda Nasdaq’ta listelenen bir şirket olan Iris Energy’nin hisselerinde yaşanan %94’lük düşüş, şirkete büyük yatırımı bulunan Mike Cannon-Brookes’un yatırımlarını da eritti.

Kendisi de Avustralyalı ve bir iklim aktivisti olan Cannon-Brookes’un yeşil enerjiyle Bitcoin madenciliği yapan Iris Energy şirketine önemli yatırımları olduğu ortaya çıktı. İngiliz medyasından Daily Mail, Cannon-Brookes’in şirkete ne kadar yatırımı olduğu konusunda bilgi vermedi ancak bu anlamdaki zararın büyük olduğunu yazdı.

Geçen sene Kasım ayında Nasdaq borsasında listelendiği dönemde hisse başına olan fiyatın 28 dolar olduğu Iris Energy’nin şu anki hisse fiyatı ise 1.6 dolar civarında…

Iris Energy şirketi, borç yükümlülüklerini yeterli derecede karşılayamaması nedeniyle bazı makinelerini bu hafta başında kapatma kararı almıştı.

En büyük madencilik cihaz üreticisi Bitmain, son olarak Iris şirketinin kendisine olan borçlarını ödemesini talep etmişti.

Iris ayrıca ay başında Nasdaq’a yaptığı bildirimde firmanın elinde borçları ödeyecek yeterli seviyede likidite olmadığını bildirmişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl