BlockFi, 240 milyon dolarlık kripto para sattı

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para borsası FTX’in iflasının ardından iflas başvurusu yapan bir diğer şirket de BlockFi oldu. ABD merkezli kripto kredi şirketi, bugün resmen iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Ayrıca, giderleri azaltmak için BlockFi çalışanlarının büyük çoğunluğu da işten çıkarılacak.

BlockFi, günün ilerleyen saatlerinde gelen bir başka açıklamada, ticari ve idari faaliyetlerini finanse etmek için sahip olduğu kripto paraların bir kısmını sattığını bildirdi. Şirket, bu satışlardan 238 milyon 600 bin dolar daha nakit elde etti. BlockFi, iflas başvurusunu duyurduğu sırada, kasasında 256 milyon 900 bin dolar nakit tuttuğunu ve bu miktarın yeniden yapılanma sürecinde operasyonları desteklemek için yeterli olacağını ifade etmişti.

Kullanıcıların platforma yatırdıkları para üzerinden getiri elde etmelerini sağlayan BlockFi, ilk olarak FTX’in iflas başvurusunda bulunduğu gün olan 11 Kasım’da para çekme işlemlerini durdurmuştu. Şirket, o tarihte paylaştığı bir duyuruda, “Dünyanın geri kalanı gibi biz de bu durumu Twitter aracılığıyla öğrendik. FTX ve Alameda ile ilgili haberler karşısında şoke olduk ve dehşete düştük.” ifadelerini kullanmıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl