Kripto para fonlarında FTX etkisi düşüş getiriyor: CoinShares raporu

FTX'in iflası ve kripto paralarda yaşanan düşüşlerin derinleşmesi dijital varlık fonlarında da çıkışların görülmesine sebep oluyor. Geçen hafta 14 milyon dolar girişin olduğu Bitcoin fonlarında bu kez 10 milyon dolarlık çıkışlar olurken Ethereum fonları da yine para çıkışlarına sahne oldu. Grayscale fonlarında ise aylar sonra, az da olsa girişlerin görülmesi dikkat çekiyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dijital varlık fonları geçtiğimiz hafta toplamda net 23 milyon dolarlık çıkış gördü. Coinshares’in haftalık olarak hazırladığı raporun ilgi çeken yanlarından birisi de, dünyanın en büyük dijital fon yatırım şirketi Grayscale’in 200 bin dolar gibi küçük bir meblağ bile olsa aylar sonra girişler görmesiydi. Grayscale şirketi yatırım ve satış seçenekleri dönem dönem açmasıyla biliniyor.

Bitcoin ve Ethereum’da çıkışlar

Bitcoin fonları haftalık 10 milyon, Ethereum fonları ise yine haftalık olarak 6.1 milyon dolarlık çıkışlar gördüler. Bitcoin fonları sene başından bu yana 321 milyon dolar girişe sahipken Ethereum ise tam 375 milyon dolarlık satışa sahne oluyor. Ethereum’daki geri gidiş fon konusunda sert şekilde devam ediyor.

Solana’ya yatırım var!

Öte yandan “Short Bitcoin” yani Bitcoin’in düşüşüne yatırım yapan fonlara toplamda 9.2 milyon dolarlık yatırım olurken, Polygon 300 bin, XRP ise 500 bin dolarlık satış aldılar. FTX’in çöküşüyle birlikte dibe vuran Solana’nın fonlarına gelen 100 bin dolarlık giriş ise dikkatlerden kaçmıyor.

En büyük çıkış İsviçre’den…

Fonlarda yaşanan çıkışların en büyüğü 24.9 milyon dolar ile İsviçre’den olurken İsveç’ten 5.5 milyon dolar, Kanada’dan ise 5.6 milyon dolarlık çıkışlar oldu. ABD’de 9.3 milyon dolarlık giriş görürken, Almanya’da bu rakam ise 3.7 milyon dolardı.

Toplam dijital fon varlık değeri 22 milyar 139 milyon olurken burada en büyük pay ise 13.7 milyar dolarla Grayscale’e ait…

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl