Buterin, Ethereum’da heyecan duyduğu 5 unsuru açıkladı

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Ethereum (ETH) uygulama ekosisteminde gerçekleşen ve kendisini en çok heyecanlandıran beş unsuru sıraladı.

Buterin, yeni blog yazısında, listesine kripto paradaki en önemli uygulama olduğunu söylediği “para” ile başladı. Buterin, özellikle sabit coin’lerin kripto parayı bir para biçimi olarak kullanabilmenin en önemli yönlerinden biri olduğunu kaydetti. Ethereum kurucusu, “Durum ne olursa olsun, iyi çalışan her türlü sabit coin bugün milyonlarca insan için halihazırda somut olarak yararlı olan birçok para birimi ve tasarruf uygulaması için nimet olacaktır.” ifadaelerini kullandı.

Buterin’in listesinde ikinci sırada merkeziyetsiz finans (DeFi) yer aldı. Merkeziyetsiz sabit coin’lerin muhtemelen en temel DeFi ürünü olduğunu belirtti. Buterin’e göre merkeziyetsiz finans, onurlu ama sınırlı bir şekilde başlayan, aşırı sermayeli bir canavara dönüşen, şu anda istikrarlı bir ortama yerleşmenin, güvenliği artırmanın ve özellikle değerli olan birkaç uygulamaya yeniden odaklanmanın ilk aşamalarında olan bir kategori.

Merkeziyetsiz sabit coin’ler en önemlisi

Merkeziyetsiz sabit coin’lerin en önemli DeFi ürünü olduğunu söyleyen Buterin, muhtemelen sonsuza kadar da öyle kalacağını belirtti.

Ethereum’da Buterin’i heyecanlandıran üçüncü şey ise kullanıcıların normal kripto adresleri yerine özel alan adlarına sahip olmalarını sağlayan Ethereum Name Service (ENS) dahil olmak üzere kimlik ekosistemi. Buterin, güçlü olsa da kimlik ekosistemindeki ana zorluğun gizliliği korumak olduğunu söyledi.

Ethereum yaratıcısının tanımladığı dördüncü unsur, merkeziyetsiz otonom organizasyonlar (DAO’lar). Buterin, kripto geliştiricilerinin açık kaynaklı yazılımlar üzerinde çalışmak için ödeme alabilecekleri bir platform olan Gitcoin’i DAO olmaktan faydalanabilecek bir örnek olarak kullandı.

Buterin sıralamasında son olarak, hibrit uygulamalar ya da tamamen zincir üstü olmayan ancak belirli yönleri için blok zinciri kullanan uygulamaların heyecan duyduğu beşinci unsur olduğunu bildirdi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl