Bitcoin madencilik zorluğunda önemli düşüş

Bitcoin fiyatındaki büyük düşüşlere rağmen rekor üstüne rekor kıran ve düzenli olarak artan Bitcoin madencilik zorluğunda beklenen düşüşlerden biri en sonunda görüldü. Zorluk 6 Aralık günü itibariyle %7.32'lik düşüş yaşadı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin madencilik zorluğu Temmuz 2021’den bu yana gördüğü en büyük düşüşü yaşadı. Zorluk bu gece tamamlanan ayarlamayla birlikte %7.32 düştü ve 34 trilyon 244 milyar oldu. 21 Kasım’daki ayarlamada rekor kıran zorluk 36 trilyon 950 milyardı.

En son Çin yasaklarında görüldü

Hatırlanacağı üzere bu düşüşe en yakın gerileme Çin’in ülkede madenciliği yasakladığı dönem görülmüştü. Madenciler Çin’den çıkarken birçok cihazı kapamış ve göç yollarına yönelmişlerdi. O dönem madencilik zorluğu %28 düşmüş ve tarihi seviyelere inmişti.

Madenciler kâr etmeyen cihazları fişten çekiyor

Son düşüş ise aslında bir süredir bekleniyordu. Bitcoin fiyatındaki düşüşler, dünyadaki ekonomik kriz ve gelişmeler madencilik şirketlerinin de iflasın eşiğine gelmelerine ve borçlarını ödeyememelerine neden olmuştu. Ödeme sorunu yaşayan şirketler önce BTC satmaya başlamış daha sonra ise, masraflarını azaltma amaçlı olarak yeterli kârı sağlayamayan makinelerini kapatma yoluna gitmişlerdi. İşte tüm bu yaşananlar sırasında Bitcoin madencilik zorluğu ise üst üste rekorlar kırmaya devam ederken en sonunda sert bir düşüş geldi.

Bilindiği üzere madencilik şirketlerinin hisseleri de son 1 yılda %90’ın üzerinde eridi. Dolayısıyla şartların kısa vadede düzelmemesi durumunda madencilik zorluğunda düşüşler görülmesi devam edebilir. Bir sonraki zorluk ayarlaması yaklaşık 14 gün sonra gerçekleşecek.

Madencilik zorluğu her 2016 blokta bir (yaklaşık 2 haftada bir) Bitcoin ağının hash rate’iyle birlikte otomatik olarak ayarlanıyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl