388 milyar dolarlık fon, kripto para piyasasından çekildi

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Yönetimi altında 388 milyar dolar bulunan Kanada’nın en büyük emeklilik fonu CPP Investments, değişken kripto para piyasasındaki yatırım fırsatlarını incelemek için yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü çalışmayı sonlandırdı.

Reuters‘ın haberine göre CPPI’nin kripto araştırmalarını durdurma kararının nedeni henüz açıklığa kavuşmadı. CPPI yetkilileri konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti ancak kriptoya doğrudan yatırım yapmadıklarını bildirdi. Açıklamada, CPPI CEO’su John Graham’ın kripto paralarla ilgili önceki yorumlarına atıfta bulunuldu ve bu yorumlarda dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

2021’in başlarında kripto paralar için ekip kurmuşlardı

2021’in başlarında CPPI’ın yeni yatırım fırsatlarını araştıran Alpha Generation Lab, kripto paraları ve blok zinciriyle ilgili işletmeleri olası riskleri göz önünde bulundurarak incelemek üzere üç kişilik bir ekip kurmuştu.

Başka bir alana yöneldiler

Kaynaklara göre CPPI, bu yıl arayışından vazgeçerek ekibin çabalarını başka bir alana yönlendirdi. CPPI’nin bu hamlesi, Kanada’nın en büyük iki emeklilik fonunun bu yıl kripto para borsası FTX ve kripto kredi şirketi Celsius’un çöküşünün ardından yatırımlarını eritmesiyle birlikte geldi.

CPPI CEO’su Graham bu yılın başlarında, yaklaşık 20 milyon Kanadalı için 529 milyar Kanada doları (388 milyar dolar) yöneten emeklilik planının, FOMO (fırsatı kaçırma korkusu) nedeniyle kriptoya yatırım yapmak istemediğini söylemişti.

Graham, haziran ayında yaptığı bir konuşmada, “Bu varlıkların bazılarının altında yatan gerçek değerin ne olduğunu irdelemek ve portföyünüzü buna göre oluşturmak istiyorsunuz” demiş ve ayrıca, bu nedenle kriptoyu araştırmaya devam ettiklerini ve gerçekten bir yatırım yapmadıklarını bildirmişti.

FTX’in batışından sonra temkinli yaklaşılmıştı

CPPI’ın planından ne zaman vazgeçtiği ise belirsiz. Kaynaklardan biri, ekibin bu yılın temmuz ayına kadar yatırım fırsatlarını aktif olarak değerlendirdiğini söyledi ancak ikinci kaynak ekibin çalışmalarını bundan daha önce sonlandırdığını söyledi.

Bir başka emeklilik fonu yaklaşık 100 milyon dolar kaybetmişti

Kanadalı emeklilik fonlarının kripto para sektörüne olan ilgisi, FTX fiyaskosunun ardından mercek altına alındı. Bu fonların kripto para satın alması yasak değil fakat emeklilere istikrarlı getiri sağlamak için riskten kaçınan yatırım stratejileriyle tanınıyorlar. Bilindiği üzere, iflas eden kripto para borsası FTX’e 95 milyon dolar yatıran Kanadalı emeklilik fonu Ontario Öğretmenler Emeklilik Planı (OTPP), bu tutarın tamamını kaybetmişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl