Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Birleşik Krallık’taki finansal regülasyon kurumu olan Mali Davranış Otoritesi (FCA), yaptığı açıklamada, platformun Birleşik Krallık’ta kayıtlı olmamasına rağmen ülke sınırlarındaki 80 bin yatırımcının zarar etmesine neden olan kripto para borsası FTX’in çöküşünün ardından alınacak derslerin hızla uygulanacağını belirtti.

FCA’nın yeni oluşturulan dijital varlıklar birimindeki ilk direktörü Matthew Long, FTX’in token ihracı, trading, toptan piyasa faaliyeti ve fonların korunmasını tek bir yerde birleştirdiğini açıkladı.

Long, parlamentonun Hazine Seçim Komitesi’ne verdiği demeçte, bu konunun son derece tehlikeli olduğunu belirtti. Long ayrıca, “Diğer düzenlenmiş alanlarda ayrı tüzel kişilikler olacak veya ‘steril’ koridorlara sahip olacak. Böylece birbirlerini etkileyemeyecek olan bu unsurların her biri arasında etkileşim olabilecek.” dedi.

Düzenleme ihtiyacı vurgusu

“Bu steril koridorlarla ilgilenen bir düzenlemeye ihtiyacın olduğunu” vurgulayan direktör, FCA’nın IOSCO’daki (Uluslararası Menkul Kıymet Kurulları Örgütü) diğer küresel düzenleyicilerle birlikte bu faaliyetlerin nasıl ayrı ayrı kapsanabileceğini incelediğini ve 2023 ortalarında üyelere tavsiyelerde bulunacağını söyledi. Long, kripto üzerinden kara para aklamanın da söz konusu olduğunun altını çizdi.

Cuma günü kurallar yayınlanacak

Ada ülkesi, FCA’e kripto para piyasasını düzenleme yetkisi verecek bir finansal hizmetler ve piyasalar yasa tasarısını onaylayacak. Maliye Bakanlığı tarafından önümüzdeki cuma günü “dünyada lider” konumundaki kurallara ilişkin bir kamu istişaresi yayımlanması bekleniyor.

FCA’in piyasalardan sorumlu genel müdürü Sarah Prichard, komiteye kripto para tanıtımlarının diğer “yüksek riskli” yatırımlar gibi düzenleneceğini ve yatırımcıların ‘paralarını kaybetmek istemedikleri sürece’ yatırım yapmamaları gerektiği yönünde uyarılacağını bildirdi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl