ABD, 145 siteyi ele geçirdi, kripto paralara el koydu

ABD hükümeti, çalıntı kart verilerinin satıldığı BidenCash platformuna yönelik operasyonda 145 alan adına ve kripto paralara el koydu. Platform, 15 milyondan fazla kart verisi satarak yaklaşık 17 milyon dolar kazanç sağlamıştı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD yetkilileri, çalıntı kredi kartı ve kişisel verilerin satıldığı darknet sitesi BidenCash ile bağlantılı 145 alan adına ve kripto paralara el koydu. Platformun bugüne kadar 15 milyondan fazla çalıntı kart verisi sattığı ve yaklaşık 17 milyon dolar gelir elde ettiği belirtildi.

ABD Virginia Doğu Bölgesi Savcılığı’nın açıklamasına göre, BidenCash Mart 2022’de faaliyete başladı ve iki yıl boyunca 117 binden fazla kullanıcıya hizmet verdi. Platform, kredi kartı bilgileri, giriş kimlik bilgileri ve ele geçirilmiş sunuculara erişim gibi hassas verilerin satışına aracılık etti.

Platform yöneticileri, kullanıcıların çalıntı verileri satın almasını kolaylaştırırken işlem başına ücret aldı. Ayrıca DDoS saldırıları gibi kesintilerin ardından kullanıcı güvenini yeniden kazanmak amacıyla, milyonlarca kart verisini ücretsiz olarak yayınlayarak reklam yaptı. Bu kapsamda sadece Ekim 2022 ile Şubat 2023 arasında 3 milyon 300 bin kart verisi platformda kamuya açık şekilde paylaşıldı.

El konulan 145 alan adı, artık kolluk kuvvetlerinin kontrolündeki sunuculara yönlendiriliyor. ABD hükümeti, BidenCash ile bağlantılı kripto paralara el koyma konusunda da yasal yetki aldığını açıkladı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl