McGlone’dan yeni rapor: Bitcoin ve altın, ikinci yarıya damga vurabilir

Bloomberg baş emtia stratejisti Mike McGlone, yeni raporunu yayımladı. McGlone, altın ve Bitcoin'in 2021'in ikinci yarısında en iyi performans gösteren varlıklar olabileceğini belirtirken, geciken ETF kabulü ve Çin'in karşı hamlelerinin etkilerinin geçici olduğunu ve uzun vadede fiyat yükselişi beklediğini yazdı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bloomberg baş emtia stratejisti Mike McGlone, Bitcoin ve kripto para piyasalarının gidişatını değerlendirdi. Haziran ayındaki raporunda Bitcoin’in 100 bin dolara gitme ihtimalinin 20 bin dolara düşmesinden daha fazla olduğunu belirten analist, yeni raporunda şu ifadeleri kullandı:

“Bitcoin ve altın en iyi performans gösterenler olabilir”

Bu seneki yüzde 15’lik kazanımlarıyla Bitcoin’in, Bloomberg Galaxy Kripto Endeksi’nde de (BGCI) ilerleme kaydettiğini görüyoruz. Eğer uzun vadeli ABD Hazine Tahvilleri getirisi yüzde 2’lik eşiğin altında seyretmeye devam ederse, Bitcoin ve altın, 2021’in ikinci yarısında en iyi performans gösteren varlıklar olabilirler. İkinci çeyrekte yaşanan düşüşler, gelişmekte olan boğa piyasalarının dinlenme dönemi konumunda…

“2. çeyrekteki düşüşler ve etkileri geçiciydi”

Eğer hisse senetleri piyasaları yükselmeye devam ederse bu reflasyonun (para arzının artırılması) gerçek olabileceği anlamına gelebilir. Özellikle Bitcoin’i 2. çeyrekte baskılayan unsurlar, enerji tüketme meseleleri, Çin’in karşı operasyonu ve geciken ABD ETF kabulüydü. Bunlar geçici etkilerdi ve problemlerin çözümü, uzun vadede ciddi şekilde olumlu olacaktır.

“Bitcoin’e olan ana akım hareket trendi güçlü “

Kripto para piyasaları büyük ihtimalle, yılın ikinci yarısı itibariyle çok daha olgun bir evreye giriyor. Bitcoin parlaklığını yeniden kazanmaya başlıyor. Senenin ilk yarısındaki yükler, Dogecoin örneğinde görüldüğü gibi atıldı. Eğer ABD’de bekleyen ve geciken ETF’ler ile Kanada’daki ETF’lerin performansı bize rehber olacaksa, Bitcoin’e olan ana akım hareket trendinin güçlü olduğunu söyleyebiliriz. Bitcoin yılın ikinci yarısının başlamasıyla destek seviyelerine geri döndü ve düşük getirili tahvillerden olan geçişlerden gelen bazı makro-ekonomik yakıt desteğiyle yukarı yönlü gidişatını sürdürme ihtimalini görüyoruz.

“Bitcoin yeni fiyat keşif bölgelerine gidebilir”

30 yıllık Hazine tahvili getirisinin yüzde 2’nin altına düşmesi 40 yıllık trendin kabaca devam etmesi anlamına gelebilir. Bu tür getirilerin düşmesi, altın gibi değer saklama araçları için daha az mücadele demektir ve Bitcoin gibi geleceğin dijital rezerv varlığının da yeni fiyat keşifleri yapacağı bölgelere gitmesini sağlayabilir.

Uzun vadede eğer hisse senetleri piyasası daha önce normal kabul edilen durumu yaşarsa (yüzde 10’luk bir düzeltme), daha önce geniş kripto para piyasası için karşıdan esen rüzgarlar, Bitcoin’e destek olmaya başlayan rüzgarlara dönüşebilirler.

“Sorunlar kısa vadeliydi, Bitcoin dayanmayı başardı”

Çin’in Bitcoin’e karşı olan operasyonu, ABD’deki ETF’lerin gecikmesi ve Bitcoin’in vârolduğu belirtilen ESG problemleri , fiyat için kısa vadeli karşı rüzgarlardı. Bunlar geçicidir ve uzun vadede arkadan esen rüzgara dönecektir. Bu anlamda Bitcoin oldukça rahat görünüyor. Ona engel olmaya çalışan bu gelişmelere dayanmayı başardı.

“Volatilite düşüyor”

Bitcoin’e olan ana akım göçün devam ettiğini, fiyatın yükseliş, volatilitenin ise düşüş yolunda olduğunu görüyoruz. Yılın ilk yarısındaki spekülatif aşırılıklar sona erdi. Derinlik ve katılım artıyor, alt tarafta destek iyi ve tipik olarak volatiliteyi artıran yeni zirvelerden önce bolca boşluk var. Bitcoin’in yeni bir ATH yakalaması için 2 Temmuz’daki 33 bin dolarlık seviyenin iki katına çıkması gerekiyor. Şu anda konsolide olan bir boğa piyasası görüyoruz. Volatilite ise, yılın ikinci yarısının başlamasıyla, erken evrelerinden beri düşüş içinde olan gidişatını sürdürme eğiliminde…

“Bitcoin fiyatı altının 100 katında dengelenir”

Eğer geçmiş gidişatını tekrar ederse Bitcoin fiyatının, bir ons altının 100 katı seviyesinde dengelenmesi muhtemel bir seçenektir. 260 günlük Bitcoin oynaklığı, Aralık ayında altın karşısında şimdiye kadarki en düşük seviyeye ulaştıktan sonra, toparlanma içinde göründüğünden, BTC’nin fiyatı değerli metale göre ilerlemeye devam edebilir. 2016’da ikili arasındaki risk ölçümü, benzer bir dip oluşturmuştu ve 1 kat olan direnç aşılınca, 2017’de Bitcoin 10 katlık oran yakalamıştı. 2020’de olan halving, 2016’daki gidişat ile benzerliği açısından önemli…

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl