ARB, APT ve 25 altcoin’de görünüm: Kritik eşik aşılamadı

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Altcoin piyasasının toplam piyasa değerini gösteren Altcoin Market Cap, sarı bölgenin üstünde haftalarca tutunmayı başardıktan sonra güç kaybetmeye başlamıştı. Geçtiğimiz hafta, 1.25 trilyon dolar seviyesini önemli kılan sarı bölgenin aşağı yönlü kırıldığını deneyimledik.

İçinde bulunduğumuz yeni haftada Altcoin Market Cap’in bahse konu sarı bölgeyi bu kez direnç olarak test ettiğini görüyoruz, 2024 yılının üçüncü çeyreğinde direnç görevi gören bölgenin destek, sarı bölgenin direnç hâline geldiğini görüyoruz. 1.25 trilyon doları değerli kılan sarı bölge, birkaç ay içinde kolaylıkla tekrar yukarı yönlü kırılabilir.

Bu noktada bir sorun yaşanmayabilir fakat burada önemli gelişme, ETH’nin sazı eline tam anlamıyla alması olur. Mevcut döngüde kripto para piyasasını ve haliyle altcoin piyasasını ayağa kaldıracak birçok gelişme yaşandı. Buna rağmen Altcoin Market Cap’te henüz yeni bir ATH görülmedi. 2021 zirvesini temsil eden lacivert bölge, birçok güzel gelişmeye rağmen mevcut döngüde henüz geçilemedi.

ETH: Kritik bölgeyi test etti

Altcoin piyasasının en yüksek piyasa değerine sahip ürünü olan Ether, 2800 – 2900 dolar aralığını kapsayan yeşil bölgenin altında bir haftalık kapanış yaptı. Bu bölge, bu hafta direnç olarak da test edildi. ETH’nin bahse konu bölgenin üstüne yerleşip 3100 dolar seviyesini de destek edindiği bir tabloya ulaşmalıyız.

BNB: Haftalık kapanış önemli olacak

BNB, Binance kurucusu Zhao’nun “BNB Chain, çok uzun zamandır kafesteydi. Serbest bırakma zamanı geldi!” açıklamalarıyla birlikte kendine geldi. 620 – 660 dolar aralığını kapsayan sarı bölge, BNB’nin kasımda geçmeyi başardığı kritik bir bölge. Bu bölgenin altına derin bir fitil atıldı geçtiğimiz hafta, bu hafta itibarıyla toparlanmanın geldiğini görüyoruz.

BNB, sarı bölgenin üstüne yeniden yerleşmek üzere. Bu haftalık kapanış da önemli olacak.

LTC: Yönünü yukarı çevirmeye çalışıyor

Litecoin, geçtiğimiz hafta yaşananlara rağmen istifini bozmadı. 100 – 115 dolar aralığını kapsayan kırmızı majör destek bölgesinin altına derin bir fitil atan LTC, haftalık kapanışta ise kırmızı bölgenin üstünde konumlandı. Güçlü kabul edebileceğimiz bir görünümle haftayı noktalayan LTC, yeni haftayla birlikte yeniden yönünü yukarı çevirmeye çalışıyor.

LTC’de ilk etapta 147 – 153 dolar aralığını kapsayan mor bölgenin test edilmesini beklerim. Bu bölgenin yukarı yönlü kırılma ihtimali de asla küçümsenmemeli. Özellikle altcoin piyasasının iyileştiği dönemde gelirse bu test, LTC’nin bu bölgeyi rahatlıkla geçebileceğini söyleyebilirim.

ARB: 0.46 – 0.52 dolar aralığını yeniden kazanmalı

ARB, geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde bir dip çalışması yapmıştı. ARB’nin dip çalışması yaptığı bölge, 0.46 – 0.52 dolar aralığını önemli kılan kırmızı bölge. ARB’nin kırmızı bölgede tutunduğunu gören piyasa katılımcıları bir süre sonra alım yönünde harekete geçmişti ve bu yükseliş hareketi, ARB’nin minör direnç bölgesi olan yeşil bölgeye dek sürdü. Yeşil bölgeden ret yiyen ARB, bir süre sonra lacivert bölgede de tutunamayınca satıcıların büyük bir panikle fiyatı baskıladığını gördük.

Kırmızı bölgede de tutunamayan ARB, 0.46 – 0.52 dolar aralığını bu hafta yeniden kazanırsa yaralarını bir nebze de olsa sarmış olur. Bu bölgeyi geri kazanması, büyük önem arz ediyor.

TIA: Hayal kırıklığına uğrattı

TIA, kendine güvenen yatırımcılarını derin bir hayal kırıklığına uğrattı. Kademe kademe düşen TIA, 2024 Temmuz – 2024 Kasım aralığında mor bölgede güçlenmiş ve yukarı yönlü bir hareket başlatmayı başarmıştı. TIA’nın bir süre sonra yeniden güçsüzleştiğini gördük. Lacivert bölgede tutunamayan TIA, bu kez yaz aylarında dip çalışması yaptığı mor majör destek bölgesinde de tutunamadı. Yaklaşık 1 yıldır kademeli bir şekilde düşüş yaşayan TIA, geçtiğimiz hafta günlük zaman diliminde aşırı satış potasına da girdi.

TIA, 3.7 – 4.2 dolar aralığını önemli kılan mor bölgenin altına yerleşti ve bu bölge, yeni majör direnç bölgesi hâline geldi. TIA’nın bu bölgeyi yeniden geçme ihtimali elbette bulunuyor fakat TIA’nın kanıtlaması gereken birçok şey olacak artık. Örneğin, TIA artık 5.5 dolar seviyesini de test edebilir fakat bu testin akabinde mor bölgeyi bu kez destek hâline getirdiğini görmek isteriz. Tek başına mor bölgenin kırılımı, ilk etapta çok büyük bir anlam ifade etmeyecektir.

TAO: Alıcıların harekete geçmesiyle toparlandı

TAO, geçtiğimiz haftayı görece güçlü kapatan altcoin’lerden biri olmayı başardı. TAO yatırımcıları, umutlarını diri tutabilir bu noktada. Ürünün 330 – 370 dolar aralığını kapsayan yeşil bölge üstünde tutunmayı sürdürdüğünü görüyoruz. Bu bölgenin altına birkaç kez fitil de atan TAO, alıcıların harekete geçmesiyle birlikte hızlı bir şekilde toparlandı. 450 – 460 dolar aralığının geçilmesi gerekiyor ki, yeşil bölgeden biraz daha uzaklaşma imkanı bulabilsin.

TAO’da 625 – 680 dolar aralığını kapsayan lacivert bölge, majör direnç bölgesi görevi görmeyi sürdürecektir. Bahse konu bu iki bölge arasında hareket etmeye devam ediyor. TAO, yeşil bölgede güçlü olduğunu hissettirdiğinde lacivert bölgenin testi kaçınılmaz olacaktır.

TAO/USDT grafiği, 3 günlük

HOT: Benzer hareketi tekrarladı

HOT, geçtiğimiz döngüde majör direnç görevi gören geniş 0.000950 – 0.0001200 dolar bant aralığını mevcut döngüde bu kez majör destek olarak kullanıyor. Nihai dip çalışmasını yaptığı kırmızı bölgeden bu döngüde defalarca kez sıçramayı başaran HOT, geçtiğimiz hafta da benzer bir hareket yaptı. Kırmızı bölgeye dokunduktan sonra ciddi bir sıçrama yaşayan HOT için 0.0024 – 0.0027 dolar aralığı, majör direnç anlamında önemini koruyor.

HOT için mevcut döngü özelinde sarı majör direnç bölgesi ve mor majör direnç bölgesi anlamlı hâle geldi. Bu da 0.0025 ve 0.0040 dolar seviyelerini önemli kılıyor. Bu iki seviye de altsezonda aşılabilir. Altcoin piyasasının yeniden hareketlendiği ilk sekansta HOT’un sarı majör direnç bölgesini test edeceğini düşünüyorum. Adım adım değerlendirilmeli.

CHZ: Çalkantılı ve volatil

CHZ, çalkantılı ve oldukça volatil bir döngü geçiriyor. Alçalan tepeler inşa etmeye devam eden CHZ, tüm kaotik süreçlerde derin fitiller bırakmayı da ihmal etmiyor. Henüz net bir şekilde pozitif ayrışamayan bir altcoin olsa da alıcıların sarı bölgeyi önemsediğini gözlemliyoruz. 0.054 – 0.060 dolar bölgesi, alıcıların istikrarlı ve iştahlı bir şekilde yeni hamleler yaptığı bir bölge.

Geçtiğimiz hafta, CHZ’nin sarı bölge altına derin bir fitil bırakması CHZ’yi bir çıkmaza sokabilirdi. Haftalık kapanışı sarı bölge içinde yapması ve haftayı yeşil kapatması, CHZ yatırımcılarını bir nebze de olsa sevindirmiş olabilir. Altsezon koşulları oluştuğunda CHZ’nin iyi bir performans gösterebileceğini düşünüyorum.

APT: Şimdilik renksiz

APT, bir kez daha orta yolu bulmaya çalışacak. İki hayati bölgenin arasında dalgalanmayı sürdüren APT, geçtiğimiz haftada yeşil majör destek bölgesini yeniden test etmişti. 4.70 – 5.35 dolar seviyeleri, yeşil bölgeyi oluşturan seviyeler. Bu bölgenin üstünde haftalık kapanış geldikten sonra APT’de bu hafta da şimdilik renksiz geçiyor. Yakın gelecekte bu bölgenin üstünde kalmaya devam ederse (yüksek bir ihtimal olarak değerlendirebiliriz bu noktada) orta yol olarak tabir ettiğim pembe direnç bölgesine doğru yeni bir yükseliş hareketi başlatabilir.

Pembe bölge, 9.6 – 10.7 dolar aralığını kapsıyor. Bu bölgenin en azından bir kez daha test edileceğini düşünüyorum. Altsezon koşullarının oluştuğu bir sekansta gelirse bu test, APT’nin çok rahat bir şekilde bu bölgeyi kırdığını görebiliriz.

SUI: 2 – 2.40 aralığı çok önemli

SUI, altcoin piyasasında pozitif ayrışmayı başarmış yeni altcoin’lerden biri. Piyasa değeri sıralamasında ilk 10’u zorlar hâle gelen SUI, an itibarıyla 12. sırada yer alıyor. Altcoin piyasasındaki çoğu ürün güçsüzlükle boğuşurken SUI, kademeli bir şekilde yükselişini sürdürdü. Öyle ki 2024’ün ilk 3 çeyreği boyunca geçmeyi başaramadığı kırmızı bölgeyi son dönemde majör destek bölgesi hâline getirdi.

2024 Şubat ve Mart aylarında kırmızı bölgenin direnç olarak test edildiğini gördük. Ekim ayında da bir benzer senaryoyla karşı karşıya kaldı SUI yatırımcıları. 2024 Kasım itibarıyla kırmızı bölge kalıcı bir şekilde geçilmiş oldu ve SUI, bu bölgeyi geçtiğimiz hafta bu kez destek olarak test etti. 2 – 2.40 dolar aralığı, tüm bahsettiğim sebepler yüzünden çok önemli bir bölge.

SUI, 3.55 – 3.65 dolar aralığının üstüne yerleşebilirse kırmızı majör destek bölgesinden yavaş yavaş uzaklaşmaya başlayacaktır.

SEI: Ateşle oynamaya devam ediyor

5 Ağustos 2024’ten sonra ilk kez günlük zaman diliminde aşırı satış potasına giren SEI, belini tam anlamıyla doğrultamadı. 0.20 – 0.25 dolar aralığını kapsayan mor bölgenin kritik bir destek bölgesi olduğunu biliyoruz. Alıcıların iki haftadır bu bölgede konuşlandığını görüyoruz fakat SEI’nin bundan daha fazlasını yapması gerekiyor. Tepki alımları SEI’yi 0.395 – 0.42 dolar aralığına kadar taşıyabilir. Bu hareket gelse bile SEI’de yeni bir boğa koşusunun başladığına dair elimizde bir kanıt olmayacak. İçinde bulunduğumuz kaotik süreçte SEI, kırmızı ve mor bölgeler arasında konsolide olmayı başarırsa ilk pozitif sinyalin geldiğini söyleyebileceğiz.

ONDO: En iyi yaptığı şeyi yaptı

ONDO, en iyi yaptığı işi yaptı ve güçlü kaldı. Bugün itibarıyla Binance borsasının listeleme öncesi token havuzu olan Binance Alpha’ya da eklenen ONDO, geçtiğimiz hafta kırmızı majör destek bölgesine yaklaşan derin bir fitil bırakmasına rağmen üç günlük ve haftalık kapanış yapmadan önce sarı bölgenin üstüne tekrar yerleşmeyi başardı.

1.08 – 1.12 dolar aralığını kapsayan sarı bölge üstünde kaldıkça boğaların kontrolü altında olduğunu söylemek mümkün. ONDO, 1.58 – 1.65 dolar aralığını henüz aşamadı ve bahse konu iki kritik bölge arasında konsolide olmayı sürdürüyor. Beyaz bölgenin kırılımı, ONDO’ya yeni bir zirveyi de getirebilir.

ROSE: Tarihi bir sınav veriyor

4 yıl boyunca hiçbir dönemde yeşil bölgenin altına sarkmayan ROSE, geçtiğimiz hafta 0.033 – 0.044 dolar aralığını kapsayan yeşil bölgeye yeniden giriş yaptı. Bu bölgenin üstünde konsolide olmayı sürdüren ROSE’un bu süreci de bu bölge üstünde atlatması şart. ROSE’un 0.075 – 0.080 dolar aralığına kadar tepki yükselişi yaşama ihtimali bulunuyor. Bu bölgenin üstünde kalıcı olduğunda beyaz ve güzel bir sayfa açmış olacaktır. Henüz bunu konuşmak için erken, yeşil ve pembe bölgeler arasındaki ROSE için “umut vadediyor” diyebiliriz.

SHIB: Başarılı bir sınav verdi

SHIB, şu ana dek başarılı bir sınav verdi. Yaklaşık bir yıldır üstünde hareket ettiği pembe bölgeyi geride bıraktığımız haftada test eden SHIB, bu bölgede ciddi bir alıcı kitlesiyle karşılaştı ve bu durumda SHIB’in bir anda önemli ölçüde güçlenmesini sağladı. SHIB, haftayı yeşil kapattı ve pembe bölgeye atılan derin fitil, anlam kazanmış oldu.

0.000011 – 0.000013 dolar aralığı, pembe bölgeyi oluşturan seviyeler. SHIB, bu bölge üstünde kaldıkça umutlu olmamak için bir sebep yok.

LINK: 18 – 22 dolar bölgesi kritik

LINK, birkaç ay önce kırmayı başardığı turkuaz bölgeyi bu kez majör destek bölgesi olarak test ediyor. 18 – 22 dolar bölgesi, bu yüzden önemli bir bölge. LINK’in bu bölge üstünde kalması gerekiyor, piyasa katılımcılarının bu bölgeye dikkat etmesi gerekiyor.

Bu bölgenin kırılımı, LINK adına kanamanın devamı anlamına gelecektir.

AAVE: Majör desteği iki haftadır test ediyor

AAVE, turuncu majör destek bölgesinde dip çalışmasını yaptıktan sonra yoluna emin adımlarla devam etti. Pembe ve zamanla turkuaz bölgeyi de geride bırakmayı başaran AAVE, altcoin piyasasında pozitif ayrışan ürünlerden biri oldu.

230 – 260 dolar aralığından oluşan turkuaz majör destek bölgesini iki haftadır test ediyor, agresif yükseliş trendinin devam etmesi için bu bölgede tutunmalı ve yeni bir hareket başlatmalı. 280 doların üstünde günlük kapanışlar yapabilirse ilk pozitif sinyali vermiş olur.

NEO: Kendini güvenli bölgeye attı

NEO, kendini güvenli bölgeye atmayı başardı. Mevcut döngü özelinde nihai dip çalışmasını yaptığı sarı bölgeden bir hayli uzaklaştı. Son dönemde yeni dip bölgesi, yeşil bölge hâline geldi. Yeni bir adım attığının en büyük göstergesiydi bu gelişme.

8.50 – 9 dolar aralığını kapsayan yeşil bölgenin üstünde kaldıkça NEO özelinde “çok güçlü” yorumu yapılabilir. İyi bir performans bekliyorum. 19.5 – 23 dolar aralığının yeniden test edilmesi işten bile değil. Çok daha fazlasını da vadediyor.

Hangi altcoin’ler uzun süredir konsolide oluyor?

MANA, majör destek bölgesine temas etti. 0.25 – 0.29 dolar aralığı önemli.

DENT, yaklaşık üç yıldır aynı aralıkta hareket ediyor. Mor majör destek bölgesinin üstünde tutunuyor.

FIL, iki yılı aşkın süredir aynı aralıkta hareket ediyor ve hâlâ 2.4 – 2.8 dolar aralığını kapsayan lacivert destek bölgesinin üstünde.

DOT, yaklaşık iki buçuk yıldır akümüle oluyor. Majör destek bölgesinden bir kez daha hayata tutundu.

FLOW, yaklaşık iki yıldır dar bir bant aralığında konsolide oluyor. Majör destek bölgesinden hayata tutundu.

GALA, iki yılı aşkın süredir iki kritik bölge arasında akümüle oluyor. 0.013 – 0.016 dolar aralığına dikkat edilmeli.

QTUM, yaklaşık iki buçuk yıldır konsolide oluyor. Turkuaz majör direnç bölgesini test etmeye devam ediyor. Hâlâ güçlü.

IOTA, iki yılı aşkın süredir konsolide oluyor. 0.09 – 0.13 dolar, kritik ve geniş bir alan. Bu bölgeye uzak olması pozitif.

KSM de dar bir bant aralığına sıkışanlardan. 14.8 – 16.5 dolar aralığını kapsayan sarı bölgeyi yeniden test etti.

1INCH de akümüle oluyor. 0.20 dolar seviyesinden hayata tutundu, yeni bir dip yapmaması olumlu.

ANKR, yaklaşık 1000 gündür aynı aralıkta. Dip çalışmasını yaptığı sarı bölgeye yeniden yaklaştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. Sercan Yanıtla

    Bukadar coinin arasında #Mina incelenmesi olmaması üzdü